Belediye Başkanı Erdem, gazeteci Orhan Akyüz’ün ziyaretinde, “Yaz aylarında bazı vatandaşlar tarafından özellikle hoyratça olmak üzere halı, kilim, araçların v.b yıkandığı, bahçelerinde sulamalarının yapıldığı malumumuz. Duyumlarımıza göre  bu suların kullanımının çoğunluğunun da kaçak yöntemlerle yapıldığı dillendirilmekte. Bunlarla ilgili herhangi şikayet aldınız mı almadınız mı aldıysanız ne gibi işlemlerde bulundunuz, almadıysanız tutumunuz ne olacak? Kısaca vatandaşlara mesajınız olacak mı değerlendirme yapabilir misiniz? şeklindeki soruyu yanıtladı.

Whatsapp Image 2024 07 09 At 11.38.06

“METROPOLİTAN ZONGULDAK BELEDİYELER BİRLİĞİNE ÜYE 4 BELEDİYENİN BAŞKANLARIYLA OLAĞANÜSTÜ TOPLANARAK, SUYA ZAMMI ORTAKLAŞA KARARLAŞTIRDIK”

Başkan Erdem, şu ifadeleri kullandı:
“Çok güzel bir soru… Ulutan Barajı’na gittim. Ulutan Barajı’nda, siyasi kaygılar nedeniyle daha önce zam (suya) yapılmamış. 
Olağanüstü toplantı yaptık, tüm belediye başkanlarımızın (Metropolitan Zonguldak Belediyeler Birliğine 4 üye belediye) 
olurlarıyla birlikte suya zam yaptık. Yani Metropolitan Zonguldak Belediyeler Birliğine üye 4 belediyenin başkanlarıyla olağanüstü toplanarak, suya zammı ortaklaşa kararlaştırdık.”

“BU KURAK MEVSİMDE BAHÇELERE AŞIRI SULAMA YAPILIYOR, DEPOLAR BOŞALDIĞINDAN DA BASINÇ OLMADIĞI İÇİN YÜKSEK KESİMLER SU VERİLEMİYOR”

Ulutan Barajı’ndaki su seviyesinin bir önceki yıla göre yüksek olduğuna dikkati çeken Başkan Erdem, şöyle devam etti:
“Başkanlarla olağanüstü toplantımızda  barajdaki doluluk oranı mevsim normallerinin üzerinde mi değil mi önceki yıllara nazaran nasıl diye sorduk.
Bir önceki yıla nazaran su seviyesinin  yüksek olduğunu öğrendik. Fakat su kesintileri yaşanıyor, şimdi birçok yerde depolardan suyun hacmi kendi basıncını yaratıyor. Depolar, boşaldığı için basınç olmadığından yüksek kesimlere su veremiyor. Neden? Çünkü bu kurak mevsimde birçok vatandaşımız bahçe suluyor. Bu kurak mevsimde bahçelere aşırı sulama yapılıyor, depolar boşaldığından da basınç olmadığı için yüksek kesimlere su verilemiyor. Dediğiniz gibi aşırı derecede suyu yoğun olarak kullanıyorlar. Gerektiğinden fazla su tüketimi var, öyle söyleyelim…”

Zonguldak Cuma namazı saati! Ezan kaçta okunuyor? | Zonguldak namaz vakitleri Zonguldak Cuma namazı saati! Ezan kaçta okunuyor? | Zonguldak namaz vakitleri

“MAHALLELERDE UYARILARIMIZI YAPIYORUZ, KAYIP-KAÇAK YOK”

Başkan Erdem, “Biz mahallelere gerekli uyarılarımızı yapıyoruz, hiçbir yerde kayıp-kaçak yok. Kayıp-kaçak olduğu yere anında Zonguldak Belediyesi olarak gidiyoruz, anında müdahale ediyoruz, ama maalesef bu kurak havalarda sıkıntılar var, keşke olmasa diyorum” şeklinde konuştu.

ULUTAN BARAJINDAN 180 BİN KİŞİ FAYDALANIYOR

Edinilen bilgiye göre, Metropolitan Zonguldak Belediyeler Birliğine bağlı Ulutan Barajı İçmesuyu Arıtma Tesisi’ne Zonguldak merkez, Kozlu ilçesi, Kilimli ve Çatalağzı belde belediyeler üye, bu arada üye olmayan Gelik ve Muslu belde belediyeleri de yararlanıyor.
Barajdan, 6 yerleşim birimindeki yaklaşık 180 bin kişi içme ve kullanma su ihtiyacını karşılıyor.

Zonguldak Haberleri

Muhabir: Orhan Akyüz