Deprem bölgesi olmasına ve Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip illerinden biri olan Şanlıurfa, "Aile ve Gençlik Fonu" projesinde bir kez daha liste dışı bırakıldı. Karabük, Bartın ve Zonguldak gibi doğurganlık hızının düşük olduğu iller projeye dahil edilirken, Şanlıurfalı gençler bu destekten mahrum kaldı.

Bakan Göktaş’tan Proje Açıklaması

Hastanedeki Yangın Davasında Şok İfadeler! Hemşire Elif Türk, "Çektiğim Acıları Bir Ben Biliyorum" Hastanedeki Yangın Davasında Şok İfadeler! Hemşire Elif Türk, "Çektiğim Acıları Bir Ben Biliyorum"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı açıklamada, projenin ilk aşamasında yalnızca belirli illerde başvuruların toplandığını belirtti. Şubat ayında başlatılan projede, evlenecek gençlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira faizsiz kredi desteği veriliyor. Şu ana kadar 12 bin 132 çift projeye başvururken, 3 bin 963 çift bu destekten yararlanabildi.

Şanlıurfa Listede Yine Yok

Yeni dönemde Karabük, Bartın ve Zonguldak illeri projeye eklenirken, Şanlıurfa’nın yine dahil edilmemesi tepkilere yol açtı. Bakan Göktaş, gençlere yönelik desteklerin devam edeceğini belirtse de, Şanlıurfa’nın projeye neden alınmadığına dair detaylı bir açıklama yapmadı.

Zonguldak Haberleri

Kaynak: HABER MERKEZİ