Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı, yer yer çok bulutlu olacak. Marmara (Çanakkale hariç), Ege (İzmir ve Aydın hariç), Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Mersin, Adana, Osmaniye, K. Maraş’ın batısı, Hatay kıyıları ve Yozgat çevrelerinde yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar görülecek. Diğer bölgeler ise az bulutlu ve açık olacak.

Zonguldak, Bartın, karabük, Kastamonu, Bolu, Düzce dikkat! Sarı kodlu uyarı verildi...

Sarı Kodlu Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Sarı kodlu iller arasında Amasya, Bilecik, Bolu, Bursa, Çorum, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük, Düzce yer alıyor.

Hava Durumu Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen'den Açıklamalar

Kozlu ve Kilimli İlçe Belediyesi Su Fiyatlarına Zam Yaptı Kozlu ve Kilimli İlçe Belediyesi Su Fiyatlarına Zam Yaptı

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'un kuzey ilçelerinde öğle saatlerine doğru yağmur beklendiğini belirterek, öğleden sonra yağışların İstanbul'un doğusuna doğru hareket edeceğini söyledi. Anadolu'da ise özellikle öğleden sonra kuvvetli yağışların olabileceğini ve sel riskine dikkat çekti.

Sıcaklık Beklentileri ve Uyarılar

Şen, havanın bugün en serin halini yaşandığını ancak yarından itibaren sıcaklıkların tekrar yükseleceğini vurguladı. Batı bölgelerine yeni bir sıcak hava dalgası gelmesi beklenirken, orman yangınlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. İstanbul'da sıcaklıkların yarından itibaren 30-32 derecelere çıkacağını söyleyen Şen, vatandaşları sıcaklık önlemleri almaya davet etti.

Zonguldak Haberleri

Kaynak: CNN Türk