Kdz. Ereğli Ziraat Odası’nın bu yıl Hamzafakıhlı Mahallesi ve Soğanlıyörük Köyü’nde gerçekleştirdiği patlıcan üretiminin fazlası, vatandaşlara bedava sunuldu.

Vatandaşlardan Büyük İlgi ve Teşekkür

Pazar fiyatı 30-40 TL arasında değişen patlıcanların ücretsiz dağıtıldığını gören vatandaşlar, hem şaşkınlık hem de memnuniyet yaşadı. Zafer Yalman, Kdz. Ereğli’de hem sanayi hem de tarımın yapılabileceğini göstermek amacıyla patlıcan üretimine başladıklarını ve başarılı olduklarını belirtti. Yalman, “Bir kamyon patlıcanı halkımıza ücretsiz dağıttık. Ekonomik sıkıntılar göz önüne alındığında, vatandaşlarımızın faydalanmasını amaçladık. Patlıcanlarını alıp kışlık yiyecek hazırlasınlar diye bu hizmeti sunduk” dedi.

Üreticilerden Yalman’a Teşekkür ve Gelecek Planları

Üreticilerden İsmet Koç, Zafer Yalman’ın örnek çalışmasını tebrik ederek, üretimin artırılmasını temenni etti. Koç, “Ereğli’de tarım yapılmaz diyenlere inat, patlıcan üretimimizi gerçekleştirdik ve fazlalığını vatandaşımıza ücretsiz verdik. Seneye biber, domates, soğan ve sarımsak üretmeyi planlıyoruz. Tarlalarımızın yüzde 80’i boş, birlikte üretip tüketelim” şeklinde konuştu.

Acılık karıştı! Acılık karıştı!

Kdz. Ereğlili vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan patlıcanlar, yaklaşık yarım saat içinde tükendi.

Ereğli Haberleri

Kaynak: İHA