GENEL

Zincir marketten dev hamle! Bünyesine ekledi...

Geçtiğimiz yılı rekor seviyede satış ve kâr rakamlarıyla tamamlayan zincir market, yeni alımlar için çalışmalarını sürdürüyor.

Abone Ol

İzmir merkezli market zinciri Hobi Parfümeri'yi 2023 yılında satın alarak süpermarket sektöründeki etkisini artıran Migros, bu yıl önemli bir başka satın alma işlemini daha tamamladı. Türkiye’nin büyük market zincirlerinden Kent Gross’un Migros’a devri geçtiğimiz hafta Rekabet Kurumu tarafından onaylanan satış işlemlerinin ardından gerçekleşti.

Kent Gross Satın Alındı

2023 yılında İzmir’de 26 şubesi bulunan Hobi Parfümeri’yi bünyesine katan Migros, sektördeki konumunu güçlendirmeye devam ediyor. Bu yılın başlarında İstanbul ve Konya’da toplam 6 şubesi bulunan Kent Gross’un satın alınması için anlaşmaya varmıştı. Rekabet Kurumu’nun onayının ardından, Kent Gross’un Migros’a devri başarıyla tamamlandı.

Migros'un Satın Alma Stratejisi

Geçtiğimiz yılı rekor seviyede satış ve kâr rakamlarıyla tamamlayan Migros, yeni alımlar için çalışmalarını sürdürüyor. Migros, e-ticaret alanında büyük başarı yakaladığı Migros Yemek ve sanal market uygulamalarının yanı sıra, fiziki mağazacılık tarafında da satın alım işlemlerine devam edecek.

Kent Gross’un satın alınmasıyla birlikte Migros, meyve-sebze, et ve hızlı tüketim ürünleri gibi kategorilerde rekabetçi fiyatlama stratejisiyle pazar payını artırmayı hedefliyor. Şirket, yıl boyunca günde ortalama 1 mağaza açılışı yaparak fiziki mağaza ağını genişletme hedefini sürdürüyor.