ZONGULDAK

ZBEÜ'de Tarihi Adım: İlk Meclis Simülasyonu Etkinliği Gerçekleştirildi...

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Ombudsman Topluluğu tarafından ‘Meclis Simülasyonu’ etkinliği düzenlendi.

Abone Ol

Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ve CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul, Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, senato üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan organizasyonun açılışında Ombudsman Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi Buse Ödekbaş Meclis Simülasyonu etkinliği hakkında bilgi verdi. Güncel konulardan hareketle hazırlanan kanun tekliflerinin gençlerin bakış açılarını ortaya koyduğunu belirten Ödekbaş, ZBEÜ’de ve Karadeniz Bölgesinde ilk kez gerçekleşen etkinliğin düzenlenmesindeki desteklerinden ötürü Rektör Özölçer’e teşekkürlerini sundu.


Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Nisa Alemdar temsilcisi olduğu Adalet, Demokrasi ve Hukuk Orijinli Çalışmalar Derneğini (Adhoc) tanıtarak dernek olarak konsept etkinlikleri destekleyeceklerini ifade etti ve organizasyonda yer aldıkları için memnuniyet duyduklarını dile getirdi.


Etkinliğin açılışında konuşan ZBEÜ Rektörü Özölçer, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin işleyişini deneyimleme olanağı sunan bu etkinlikle öğrencilerin bilgiyi sadece teoride değil pratikte de uygulama imkânına kavuşacaklarını belirtti. Bu etkinliğin ülkenin mevcut sorunlarına yönelik gençlerin çözüm önerilerini ortaya koymalarına katkı sağlayacağı kanaatinde olduklarını ifade eden Rektör Özölçer, etkinliğe teşrif eden Zonguldak Milletvekilleri Ahmet Çolakoğlu ve Eylem Ertuğ Ertuğrul’a, Ombudsman Topluluğuna ve katılımcılara teşekkürlerini sundu.


CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul ise Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti gençlere emanet ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının hemen arkasından böyle bir organizasyonun düzenlenmesinin çok anlamlı olduğunu vurguladı. Gençlerin her birinin topluma yararlı bireyler olarak çözüm önerileri ortaya koymakla mükellef olduklarının altını çizen Ertuğrul, bunu yansıtmanın en üst organının TBMM olduğunu ifade etti.


AK Zonguldak Parti Milletvekili Ahmet Çolakoğlu da genç yaşlarda siyasete girdiğini dile getirerek etkinliğe katılan gençler arasından da milletvekilleri ve bakanlar çıkacağını inandığını söyledi. En önemli heyecanın ülkeyi, milleti, bayrağını sevmek olduğunu vurgulayan Çolakoğlu, siyasal yaşam ile ilgili öğrencilere tavsiyelerde bulundu.


Açılış konuşmalarının ardından milletvekili yemini yapıldı ve Rektör Özölçer, milletvekillerine plaket takdiminde bulundu. Ardından açılış programı, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. Dört gün boyunca sürecek olan etkinliğin ilk gününde grup toplantıları, ikinci gün kanun teklifleri, üçüncü ve dördüncü gün ise genel kurul görüşmeleri yapılacak.