SGK’NIN 21 MİLYON 100 BİN LİRALIK İHALESİNİ İŞ İNSANI CELAL İNCEKARA MI KAZANDI? SGK’NIN 21 MİLYON 100 BİN LİRALIK İHALESİNİ İŞ İNSANI CELAL İNCEKARA MI KAZANDI?

ZBEÜ’nün ikili işbirliği anlaşması imzaladığı Çin’in madencilik alanında en önde gelen üniversitesi olan Çin Madencilik ve Teknoloji Üniversitesi – Beijing (CUMTB) ile ortak Kalın Kömür Damarı Madenciliği çalıştayı düzenlendi. Tahir Karauğuz Konferans Salonunda düzenlenen çalıştayın açılışına ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu, TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz, CUMTB öğretim üyeleri Prof. Jiachen Wang, Prof. Yang Li, Dr. Xuejie Deng, Dr. Jinwang Zhang, TTK mensupları, Zonguldak’ta faaliyet gösteren özel kömür işletmelerinin temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

ZBEÜ ve CUMTB ile kömür çalıştayı düzenlendi... (2)

Çalıştayın açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu, çalıştayın, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ile Çin Madencilik ve Teknoloji Üniversitesi – Beijing (CUMTB) arasındaki işbirliğine dayandığını dile getirdi. Karasu, yapılan işbirliği ve çalıştayla birlikte Çin-Türkiye Kalın Kömür Damarı Madenciliği Araştırma Merkezinin kurulması yönünde önemli adımlar atıldığını dile getirerek “Ortak çabalarla kurulacak bu merkezin Türkiye'de kömür madenciliği alanına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

ZBEÜ ve CUMTB ile kömür çalıştayı düzenlendi...-1

CUMTB Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yang Li, yapılan işbirliğinin önemine değinerek ZBEÜ’de olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Prof. Li, CUMTB’yi tanıtıcı sunumunun ardından üniversitelerinde kömür madenciliğine yönelik yaptıkları proje ve kullandıkları teknolojileri anlattı.

ZBEÜ ve CUMTB ile kömür çalıştayı düzenlendi... (3)

Açılışın ardından teknik sunumlar ile devam eden çalıştayda ZBEÜ Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özarslan, Zonguldak kömür havzasının özellikleri ve kömür üretiminde karşılaşılan güçlükler ile ilgili, CUMTB öğretim üyesi Prof. Jiachen Wang, Çin’deki kalın kömür damarı madenciliği teknolojileri ve CUMTB’nin bu teknolojilerin geliştirilmesine verdiği katkılar ile ilgili sunum yaptı. Teknik sunumların ardından çalıştay, soru-cevap bölümü ile sona erdi. Çalıştaydan elde edilecek sonuçların Çin’in kömür madenciliği alanında en önde gelen üniversitesi olan CUMTB ile ortak kurulacak ‘Kalın Kömür Damarı Madenciliği Araştırma Merkezi’ ile sonuçlanması ve böylelikle ve madencilik alanında Türkiye sanayisi ve ekonomisine önemli katkılar sağlanması hedefleniyor. Çalıştay sonrasında ZBEÜ Maden Mühendisliği ve Amasra Hattat Madencilik ziyaret edildi.

HABER MERKEZİ

Editör: Aybüke Ünal