Acun Medya Devrek’i bıraktı, Antalya’ya gitti Acun Medya Devrek’i bıraktı, Antalya’ya gitti

Merkeze bağlı Çukurören Köyü Musunlu Mahallesi sakinleri, yıllar önce köylerindeki ilkokulun taşıma sistemine geçtikten sonra kapanmasının ardından, okul binasını tamir ederek köy konağı haline dönüştürmek için çalışmalara başladılar. 

Çalışmalar için kiremit ve kereste gibi temel malzemeler sağlansa da, köylüler geri kalan masraflar için hayırseverlerden ve siyasetçilerden destek bekliyor.

Köy sakinleri, "Merkeze bağlı Çukurören Köyü Musunlu Mahallesi sakinleri, yıllar önce taşıma sistemine geçilmesinin ardından kapanan ilkokul binasını tamir ederek köy konağına dönüştürmek için çalışmalara başladı. Okulun çürümüş çatısını, kapılarını ve pencerelerini sökerek tamire başladılar. Köyün birinci azası Olcay Sağlam'ın önderliğinde yürütülen bu çalışmaya Musunlu Köyü'nde yaşayan tüm halk katıldı. Çukurören köyü, Musunlu Mahallesi'ne 10 kilometreden fazla uzaklıkta olduğu için mevcut köy konağını kullanmaları mümkün değil. Bu nedenle, Musunlu köylüleri olarak eski okulu tamir edip kendi köy konağımızı yapmak istiyoruz."

"Yıllardır Siyasetçilere Oy Verdik, Şimdi Yardım Bekliyoruz"

"Musunlu köylüleri, yıllardır karşılıksız oy verdikleri siyasetçilerden şimdi yardım bekliyor. Köy konağının inşası için köy hizmetlerinden sadece 2500 kiremit, 6 metre kereste ve biraz kireç alabildik. 9 geniş pencere, 5 kapı, masa ve sandalye gibi ihtiyaçlarımızı karşılamak için kendi aramızda para topladık. Ancak hepimiz emekliyiz ve toplayabildiğimiz bin lirayı bile bir seferde ödeyemeyenler var. Bu nedenle, köy konağımızı faaliyete geçirebilmek için siyasetçilerden, parti il ve ilçe başkanlarından ve hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyoruz."

Gazeteci Ünal Sağlam'dan Yardım Talebi

"Geçen hafta köy sakinlerinden gazeteci Ünal Sağlam'a başvurduk. "Hadi amca, sen de bu köydensin, yıllardır Ecevit’in peşinde siyaset yaptın, şimdi bizim köy konağımıza yardımcı ol," dedik. Ancak Ünal Sağlam'dan gelen cevap bizi hayal kırıklığına uğrattı. "Komşularım, eğer bugün Ecevit iktidarı olsaydı, siz böyle zorlanmazdınız. Ecevit döneminde bana ve teşkilatlarımıza işi düşen hangi vatandaşın işi çözülmedi? Ama şimdiki siyasi parti teşkilatları, vatandaş gelmesin, sorun getirmesin diye bakıyorlar. Zonguldak Belediye Başkanına güveniyoruz, çünkü o başkanımızı Demokratik Sol Parti’den tanıyoruz ve Ecevit’çi olduğu için büyük fark attı," dedi."

"CHP'den Yanıt Alamadık"

"Dün CHP'nin başka bir belde belediye başkanına durumu anlattık. İnşaat ustası, çatıya kiremit altına 400 metrekare çatı muşambası, 50 kiremit omurgası ve diğer malzemeler için 13 bin 500 lira gerektiğini belirtti. Başkan ise, "Tasarruf tedbirleri var, ben onu nerede harcama göstereceğim?" dedi."

Musunlu Köyü Yardım Bekliyor

"Musunlu köylüleri olarak siyasetçilere karşılıksız oy verdik, ama bu kez köy konağını yaparken kim ne olduğunu öğrendik. Siyasetçilere ne kadar isterlerse ver, onlardan bir şey isteme. Bize yardım edene biz de yardım ederiz, etmeyeni duymayız bile. Musunlu köy halkı olarak hayırseverlerin ve siyasetçilerin yardımlarını bekliyoruz." şeklinde açıklama yaparak siyasetçilerden, hayırseverlerden destek talep ettiler.

Ellerinden geleni yaptığını açıklayan vatandaşlar bu kez de "siz bize" destek olun diyerek yardım çağrısında bulundu.

Köyün önderliğini yapan Olcay Sağlam'ın iletişim bilgileri: 0546 212 5234

Muhabir: Aybüke Ünal