Zonguldak’ın Kozlu ilçesi sahil yolunda yaşanan trafik kazaları, bölgede olan tel örgü eksikliği vatandaşlar ve araç sürücüleri için tehdit oluşturuyor.

Vatandaşlar üst geçitleri kullanmayıp karşıdan karşıya geçmeye çalışınca ya da bazı araç sürücülerinın aşırı hız yapması nedeniyle bölgede sıkça kazaya davetiye çıkıyor.

Bölgede ne kadar radar uygulaması yapılsa da bu önlemler yetersiz kalıyor.

Zonguldak Valiliği’nin 7 gün 24 saat etkin bir şekilde çalışan radar uygulaması, araçları yavaşlatsa da vatandaşların canını hiçe saymasını engellemiyor.

Görüntülerde de görüldüğü gibi bir vatandaş, üst geçit olmasına rağmen gelen araçları umursamayıp karşıdan karşıya geçmeye çalışıyor. Vatandaşlar,  olası can kayıplarının önüne geçilmesi adına yol boyunca tel örgü yapılmasını talep ediyor.

TEL ÖRGÜ ÖRÜLSÜN HIZ LİMİTİ KONULSUN!
Vatandaşlar, Kozlu sahil yoluna tel örgü örülmesini ve hız limitinin 90 km/h'ye çıkartılmasını talep ediliyor.

Konuyla ilgili öneri ve görüşlerini bildiren vatandaşlar, şu yorumları yaptı;
"O yola boydan boya en az 2 metre tel örgü korkuluk yapsak, belirli aralıklarla 2-3 tane alt geçit yapsak hız limitini bu yolda 90 km/h yapabiliriz. Yayalara yola atlama şansı tanımazsanız yaya kaynaklı kaza olmayacaktır. Bununla birlikte radar aracının kurulduğu yerde virajın eğimi ters, burayı da düzelttiğimizde kazaların minimuma ineceğini düşünüyorum."

"Ne kadar radar koyarsanız koyun yayaların yola atlamasını engellemedikten sonra hiçbir şey değişmeyecek. Yayaya çarpmaz ani fren yaptığı için zincirleme kaza olur, yayaya çarpmamak için refüje çıkar, yayaya çarpmamak için başka bir araca çarpar ya da tıpkı geçtiğimiz günlerde olduğu gibi yola atlayan birisine çarpar. Bu senaryoları önlemenin tek yolu karşıdan karşıya geçişi engellemek."

Zonguldak'ta Şadırvanın Muslukları Söküldü, Su Kesildi! Vatandaşlar Tepkili Zonguldak'ta Şadırvanın Muslukları Söküldü, Su Kesildi! Vatandaşlar Tepkili

"Ben yıllardır Kozlu'da yaşıyorum. Hemen hemen her gün bu sahile geliyorum. Karşıdan karşıya geçen insan sayısı sanılandan çok daha fazla. Hemen sahil girişinde belediye durağı var, apartmanlar var. Oralardan inip umarsızca karşıdan karşıya geçmeye çalışıyorlar, Kazaların bu kadar az olması bile çok tesadüf. Yetkililerin umarsızlığıyla insanların bilinçsizliği birleşince ortaya böyle bir tablo çıkıyor."

Muhabir: Emre Sezer Sürücü