Türk sinemasının efsanevi isimlerinden biri olarak bilinen Gedik, yeni kitabının tanıtımı için Filyos’a geldi.

Zonguldak-Ereğli tünellerde feci kaza! Sürücü ağır yaralı Zonguldak-Ereğli tünellerde feci kaza! Sürücü ağır yaralı

"Sinema'da 55 Yıl" Kitabını Tanıtıyor

İhsan Gedik, 250 sayfadan oluşan “Sinema'da 55 Yıl” isimli kitabının tanıtımı ve satışı için Filyos beldesinde bir süre daha kalacak. Gedik, İstanbul’da Yeşilçam Kahvesi’nde tanıştığı Filyoslu bir arkadaşını ziyaret amacıyla beldeye gelmişti. Ziyareti sırasında, O Ses Türkiye yarışmasına katılan Burhan Mercan’ın sahnesine hayran kaldığını dile getirdi.

Yeşilçam’ın Ünlü Oyuncusu Zonguldak'ta! (2)

İhsan Gedik Kimdir?

Samsun Bafra doğumlu olan İhsan Gedik, 48 yıllık sinema kariyerinde 600’ün üzerinde filmde yer alarak Yeşilçam’ın en çok tercih edilen yardımcı oyuncularından biri olmuştur. Yılmaz Güney ve Cüneyt Arkın gibi Türk sinemasının dev isimleriyle çalışma fırsatı bulmuştur. 71 yaşındaki Gedik, “Türk Sineması’nın Kötü Adamı” olarak tanınmış, ancak son yıllarda rol teklifi gelmemesi nedeniyle geçim sıkıntısı çekmiştir.

Yeşilçam’ın Ünlü Oyuncusu Zonguldak'ta! (1)

Yeşilçam'ın Usta Oyuncusu Geçimini Kitap Satışıyla Sağlıyor

İhsan Gedik, geçimini sağlamak ve kızını üniversitede okutmak amacıyla yazdığı "Dünden Bugüne İhsan Gedik" adlı kitabını, elinde bastonuyla sokak sokak dolaşarak satıyor. Kitapta, Gedik’in rol aldığı sinema filmlerinin tanıtım kapakları, fotoğrafları ve Türk sinemasının önemli aktörlerinin kendisi için yazdığı anılar yer alıyor. 174 sayfalık bu eser, Gedik’in sinema dünyasındaki zorlu yaşam mücadelesini de okuyucuya aktarıyor. 

Yeşilçam’ın Ünlü Oyuncusu Zonguldak'ta! (1)-1

Yeşilçam’ın Ünlü Oyuncusu Zonguldak'ta!1

Zonguldak Haberleri

Kaynak: HABER MERKEZİ