Cumhurbaşkanı Kararıyla Yeni Bir Adım

Türkiye'de sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak amacıyla Cumhurbaşkanı kararıyla önemli bir düzenleme hayata geçirildi. Artık prim borcu bulunan vatandaşlar da devlet hastaneleri ve devlet üniversitesi hastanelerinde ücretsiz sağlık hizmetlerinden faydalanabilecekler.

Ekonomik Durumu Ne Olursa Olsun Eşit Sağlık Hizmeti

Vatandaşların Sağlık Hizmetlerinden Eşit Şekilde Yararlanması Hedeflendi

Yeni düzenleme ile ekonomik durumu ne olursa olsun, tüm vatandaşların sağlık hizmetlerinden eşit ve etkin bir şekilde faydalanması hedefleniyor. Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık tesislerinde, Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamındaki kişilerin 31 Aralık 2024 tarihine kadar prim borçlarını ödememiş olsalar dahi ücretsiz tedavi olabilecekleri belirtiliyor.

Çözüm Odaklı Yaklaşım: Sağlık Hizmetlerine Erişim Sorunlarına Çözüm

Önemli Bir Adım: Sağlık Hizmetlerine Erişim Sorunlarına Çözüm

Okullarda bir dönem sona erdi! Okullarda bir dönem sona erdi!

Bu önemli adım, özellikle sağlık hizmetlerine erişimde yaşanan sorunlara çözüm getiriyor ve milyonlarca vatandaşın sağlık ihtiyaçlarını karşılamasına olanak tanıyor.

31 Aralık 2024'e Kadar Uzatıldı

Cumhurbaşkanı Kararıyla Yeni Bir Adım

Konuya ilişkin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Kararı ile bu hakkın 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatıldığı duyuruldu.

GSS Prim Borcu Olanlara Af Planı

Yasa Teklifi ile GSS Prim Borcu Olanlara Af Sağlanacak

Ayrıca, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan yasa teklifi ile GSS prim borcu olanlara af sağlanması planlanmakta. Bu af, ödenmemiş GSS primleri, gecikme cezası ve zammından vazgeçilmesini öngörerek vatandaşlara maddi bir rahatlama sağlayacak.

Editör: Ahmet Furkan Sav