Ankara 10. Sulh Ceza Hakimliği'nin aldığı karara göre, Kanada menşeli hikaye yazma ve okuma sitesi Wattpad’e artık Türkiye’den erişim sağlanamayacak. 2006 yılında Kanada'nın Toronto kentinde kurulan Wattpad, kısa sürede dünya çapında popülerlik kazanmıştı. Salı günü itibariyle Türkiye'de yasaklandı.

Engelleme Kararına Tepkiler

İfade Özgürlüğü Derneği’nin (İFÖD) kurucu üyelerinden Prof. Dr. Yaman Akdeniz, karara tepki göstererek, “Meşhur okuma ve yazma platformu Wattpad’i herhalde dünyada erişime engelleyen ilk ülke olduk” dedi. "Yasaklar ülkesi Türkiye'de henüz 'çocukları zararlı içeriklerden korumak' mı yoksa 'kamu düzenini korumak' için mi @wattpad erişime engellendi, belli değil" ifadelerini kullanan Akdeniz, engellemenin nedeninin net olmadığını belirtti.

Sosyal Medyada Gündem Oldu

Engelli Web hesabı, 12/07/2024 tarihli ve 2024/6507 D.İş sayılı Ankara 10. Sulh Ceza Hâkimliği kararı ile Wattpad’in erişime kapatıldığını duyurdu. Dünya genelinde aylık 90 milyondan fazla okuyucusu olan Wattpad'in Türkiye'de de milyonlarca kullanıcısı bulunuyor. Özellikle gençler arasında popüler olan platformun erişime kapatılması sosyal medyada gündem oldu ve X'te üst sıralara yerleşti.

Engellemenin Nedeni Belirsiz

TÜİK açıkladı! Temmuz’da Beklenmedik Gerileme... TÜİK açıkladı! Temmuz’da Beklenmedik Gerileme...

Engellemenin nedenine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, platformdaki içerikler geçtiğimiz günlerde bazı medya organlarınca sert bir dille eleştirilmişti. Daha önce benzer durumlar yaşanmış ve platform genellikle 1-2 saat içerisinde normale dönmüştü. Sosyal medyada bazı kullanıcılar ise platformun bakım nedeniyle geçici olarak kapatıldığını ileri sürdü.

Gündem Haberleri

Kaynak: HABER MERKEZİ