Zonguldak'ın "güzelliğinin ortasında bir ucube gibi" Zonguldak'ın "güzelliğinin ortasında bir ucube gibi"

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj bayramı nedeniyle Valilik önünde önünde tören düzenlendi.

Törene; Vali Yardımcısı Muammer Balcı, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Hayrettin Selimoğlu, Bölge Liman Başkanı Ahmet Mert, Denizcilik Liman Başkanlığı personeli ile daire müdürleri katıldı. 

Program saygı durusu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Ardından Bölge Liman Başkanı Ahmet Mert, Liman Başkanlığı’nın çelengini sundu. 

Denizcilik Bölge Liman Başkanı Ahmet Mert 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutladığı mesajında şunları söyledi:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen Kabotaj Kanunu, 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Kabotaj Kanunu ile Milletimiz, denizlerde de egemenlik hakkını tüm dünyaya ilan etmiştir. Bu kutlu gün, 98 yıldır Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olarak kutlanmaktadır.

İlimizde; Filyos Limanı, Eren Limanı, TTK Limanı, Bozhane Limanı ve Erdemir Limanlarında 2023 yılında toplam 20.400.000 ton yük tamil/tahliyesi gerçekleştirilmiştir. Karadeniz Limanlarımız arasında en fazla yük elleçlemesinin yapıldığı liman kenti Zonguldak’tır. Bu özelliğiyle ilimiz, Ülkemizde ilk 10 liman kenti arasında yer almaktadır.

Yine Sakarya Gaz Sahasında çıkarılan doğalgaz, Karadeniz’den çıkarılıp ilimizde halkımızın kullanımına sunulmaktadır. Bu hususların tümü, Zonguldak’ımızın denizciliğimizdeki yerini ve önemini kanıtlayan yegâne unsurlardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimiz ile denizlerde hayatını kaybetmiş tüm denizcilerimize, Yüce Allah’tan rahmet diliyor; tüm denizcilerimizin ve halkımızın, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutluyorum”

Muhabir: Emre Can Bayram