Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Güvenlik ve Asayiş bilgilendirme toplantısında basın mensuplarının 100. Yıl Ecopark tesislerinin son  durumu sorusuna cevap verdi.

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, “Genel süreci gördükten sonra bizim oraya girmemiz mümkün değil. İlimizin siyaseti ile ilgili de konuşuyoruz. Kendilerine de ifade ettik. Tahsisin devamında yana değiliz”dedi.

Zonguldak Cuma namazı saati! Ezan kaçta okunuyor? | Zonguldak namaz vakitleri Zonguldak Cuma namazı saati! Ezan kaçta okunuyor? | Zonguldak namaz vakitleri

Vali Hacıbektaşoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Kendi amaçları doğrultusunda ticari faaliyetlerde kullanılıyor. Bakacakkadı 100. tesislerinde orada bir vakıf var. Şimdi yıllardır süren bir süreç. Yakından takip ediyoruz. Tam belli dönem çalıştığını amacına ulaştığını değerlendiriyoruz. Geçmiş döneme baktığımızda sancılı zamanlar geçmiş. Oranın çalıştırılması için İl Özel İdaresi dahil olmuş. Özel firmalarla turizm anlamında sosyal donatı alanları konaklama anlamında kiralanmış çalıştırılmış. Bu süreç kendi aralarında. Bizim bakışımız şu kendilerine de ifade ettik. Yani amacı doğrultusunda işletilemediğini kendileri de farkında. Buna razı değiliz. Bu konuda sizde yardım edin hayır. Genel süreci gördükten sonra bizim oraya girmemiz mümkün değil. İlimizin siyaseti ile ilgili de konuşuyoruz. Kendilerine de ifade ettik. Tahsisin devamında yana değiliz. Burası sağlık eğitim, turizm bizim ilimize kalkınma hedeflerine uygun olarak bu alanlarda gerek kamu gerek özel sektör konusunda gözden geçirilmesi ilgili bakanlıklara ifade ettik. Bu tahsisin yenilenmemesini talep ediyoruz”dedi. 

Muhabir: Emre Can Bayram