Bu kadarı da pes! 5 bin 850 lira su faturası kestiler Bu kadarı da pes! 5 bin 850 lira su faturası kestiler

Üniversitemiz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 12 Temmuz 2019 tarihli ve 30829 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Sıfır Atık Yönetmeliği'ni en hızlı şekilde uygulayarak eğitim kurumları arasında Zonguldak’ta "Sıfır Atık Belgesi" almaya hak kazanan ilk eğitim kurum oldu.

Çevreci ve yeşil üniversite olarak, öğrenci ve personelleri için gerekli farkındalığın oluşmasındaki gayretiyle bilinen Üniversitemiz, tüm birimlerinde “Sıfır Atık” sistemini etkili bir şekilde uygulamaya devam ediyor. Bu bağlamda, birim ve yerleşkelerin tamamına katı atık biriktirme kutuları yerleştirildi. Böylece, atıklar kaynağında ayrıştırılarak geri kazanımın sağlanıyor. Katı atık kutularında biriken atıklar tesislere gönderilinceye kadar geçici atık depolarında bekletiliyor.

Ayrıca Bakanlığın yayımladığı ilgili yönetmelik ile harekete geçen Üniversitemiz, tehlikeli atık alanı ve Covid-19 pandemisi nedeniyle maske ve eldivenler için ayrı depolama kutuları yerleştirdi.



Atılan adımlar neticesinde, Alaplı Kampüsümüz, Ereğli Kampüsümüz, İncirharmanı Kampüsümüz ve Denizcilik Fakültemiz; Zonguldak Valiliği ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün tebliğ ettiği resmi belge ile “Sıfır Atık Belgesi” aldı.

Belgeler, Üniversitemiz Sıfır Atık Koordinatörlüğünce Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa ÇUFALI’ya takdim edildi. Sürdürülebilir çevre politikasının önemine vurgu yapan Rektörümüz, gelecek nesillere temiz, yeşil ve sağlıklı bir dünya bırakmanın gayreti içinde olduklarını belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa ÇUFALI sürece katkılarından ve özenlerinden dolayı sıfır atık koordinatörlük ekibine teşekkürlerini iletti. Sıfır atık, yeşil kampüs ve çevrecilik alanlarında yürütülen başarılı çalışmaların artarak devam etmesini temenni etti.

Editör: TE Bilisim