Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN)  kampüsünden toplanan 3 köpekten 2’si üniversiteye bırakıldı, diğeri de kısırlaştırılmasının ardından getirilecek.

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, BEUN’un kampüsünde uzun yıllardır yaşamlarını idame ettirmelerinin yanı sıra öğrenciler ve akademisyenler tarafından da benimsenen 3 köpeğin, dün öğleden sonra Zonguldak Belediyesi ekipleri tarafından araca konularak toplanma şekline hayvanseverler tepki göstermişti.

3 köpekten 1’i daha kısırlaştırılmasının ardından üniversiteye getirilecek

Zonguldak Belediyesi ekiplerinin, kampüsten topladıkları köpeklerin aşılarını ve diğer bakımlarını yaparak 2’sini üniversiteye bıraktıkları,1’inin de kısırlaştırılmasının ardından getirileceği öğrenildi. 

Üniversite camiasında büyük sevinçle karşılandı, belediye ekiplerine teşekkür edildi

Üniversiteli öğrenciler, köpeklerin toplanma biçimini tasvip etmelerinin kesinlikle mümkün olamayacağına dikkati çekerek, “Bu köpekler üniversitemizin kampüsünde doğdular, kimseye kati surette hiçbir zararları olmamıştır, yani bizden birileri gibi… Belediye ekiplerinin köpekleri toplama yöntemini eleştirdiğimiz gibi bakımlarını ve aşılarını yaptırdıklarını öğrendiğimizde de kendilerine teşekkür ettik. Köpeklerin üniversitemize getirilmesinden mutlu olduk. Köpekler bizlerin gözetiminde daha da güvenliler” diye konuştu.

Gaziler Gençlik Merkezi’nde Etkinliklerle Buluştu... Gaziler Gençlik Merkezi’nde Etkinliklerle Buluştu...

Sosyal medyada tepki görmüştü 

Bu arada köpeklerin toplanma yöntemi de sosyal medyada büyük yankı bulmuştu, birçok kişi belediye ekiplerine tepkilerini dile getirmişti.

Whatsapp Image 2024 09 11 At 15.15.18

Whatsapp Image 2024 09 11 At 15.14.44

Whatsapp Image 2024 09 11 At 15.14.44 (1)

Muhabir: Orhan Akyüz