Ankara istikametinde yamaçtan kopan dev kaya parçalarının yola düşmesi sonucu temizlik çalışmaları başlatıldı, ancak kayalar yerinde durmaya devam ediyor.

94B79B01 6869 4E5A 9221 E434Aaf2B0Ed

Karayollarına Tepki
Karayolları ekiplerinin, dev kayaların hala durduğu bölgede yolu asfaltlamaya devam etmesi, Zonguldaklı vatandaşların tepkisine yol açtı. Vatandaşlar, öncelikle tehlike yaratan kayaların indirilmesini talep ediyor. "Ulaştırma Bakanlığı neyi bekliyor? Uyarıyoruz! Kaya her an düşebilir, vatandaş ölebilir!” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Milletvekili Bozkurt, hükümet konağı ve Emniyet Müdürlüğü binası için tarih verdi! Milletvekili Bozkurt, hükümet konağı ve Emniyet Müdürlüğü binası için tarih verdi!

Heyelan Geçmişi
2024 yılının Ocak ayının 22'sinde, Zonguldak-Ankara karayolunun 10. kilometresinde meydana gelen heyelan sonucu dev kaya parçaları yola düştü. Bu olayda, güzergah üzerinde seyreden 67 ABH 375 plakalı aracın ön kısmına isabet eden taş parçaları, araçta hasara yol açtı. Sürücü, durumu ekiplere bildirerek aracını olay yerinden aldı.

82F25Bd8 878C 4Aa1 9Ade 9B6Eb79Ae8B2

Vatandaşlardan Karayollarına Çağrı
Zonguldak-Ankara yolunu kullanan vatandaşlar, karayolları ekiplerinden öncelikli olarak tehlike arz eden kaya parçalarının indirilmesini talep ediyor. Yola düşebilecek bu kayalar, ciddi yaralanma ve ölüm riskini beraberinde getiriyor. Yetkililerin bu konuda acil önlem alması bekleniyor.

Muhabir: Aytaç Öztürk