ZONGULDAK

Türkiye'nin İlk Yüzer Üretim Platform Gemisi Zonguldak'a Yola Çıktı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz haftalarda müjdelediği Türkiye'nin ilk yüzer üretim platform gemisi, Singapur'dan hareket ederek Sakarya Gaz Sahası'na doğru yola çıktı.

Abone Ol

Erdoğan, müjdeyi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki 50. yıl kutlamalarının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada vermişti.

Enerji Bakanı'ndan Açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesinin ardından, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Bayraktar, geminin Singapur'dan hareket ettiğini ve Türkiye’ye yaklaşık 2 aylık bir seyir süresinin ardından ulaşacağını belirtti. Bayraktar, “Yüzer üretim platformumuz Singapur’dan Türkiye’ye doğru yola çıktı. Adeta yüzen bir sanayi tesisi olan bu devasa deniz üssü ile her gün 5 milyon hanenin ihtiyacını karşılayacak kadar doğal gaz üretimi yapacağız” ifadelerini kullandı.

Sakarya Gaz Sahası’ndaki Rolü

Yüzer Üretim Platform Gemisi, Sakarya Gaz Sahası Faz-2 çalışmalarında gaz işleyerek karaya iletecek. Bu önemli proje, Türkiye'nin enerji arz güvenliğine önemli katkılar sağlayacak.

Zonguldak Haberleri