ZONGULDAK

Türkiye'nin en zengin 50 kişisi arasında Batı Karadeniz'den iş insanı...

Türkiye'nin en zengin 50 kişisi arasında Batı Kadardeniz'den bir kişi olduğu açıklandı. Serveti yaklaşık 1 Milyar dolar...

Abone Ol

Dizdar, Türkiye'nin en zengin 49.Kişisi oldu! Serveti Yaklaşık 1 Milyar Dolar...

Safranbolulu iş insanı Şefik Dizdar, Ekonomist Dergisi'nin açıkladığı, Türkiye'nin en zengin 100 kişi listesinde 49.sırada yer aldı. 

Taha Holding ortaklığıyla uzun yıllardır listede yer alan Safranbolulu iş insanı Dizdar, yaklaşık 1 milyar dolar serveti ile geçen seneye göre 4 basamak yükseldi. 

Ekonomist Dergisi, Türkiye'nin en zengin 100 kişi ve ailesini açıkladı.

Zirvedeki isim, 2004'ten beri olduğu gibi yine Koç Ailesi olurken, Sabancı, Eczacıbaşı ve Ülker gibi aileler de önde gelen zenginler arasında yer aldı.

Safranbolulu iş insanı Şefik Dizdar, ise Taha Holding ortaklığıyla, ve 1 milyar dolara yakın servetiyle Türkiye'nin en zengin 49.ismi oldu. 

Ekonomist Dergisi, Türkiye'deki en zengin kişi ve aileleri gözler önüne seren "En Zengin 100" çalışmasının sonuçlarını paylaştı. 

Bu yıl 20'ncisi gerçekleştirilen çalışma, bilindik isimlere ev sahipliği yapıyor. 

Türkiye'nin en zengin kişi ve ailelerine geçmeden önce, Ekonomist Dergisi'nin bu araştırmayı nasıl gerçekleştirdiğine bakalım. 

Bireylerin Borsa İstanbul'daki varlıklarını inceleyen ekip, sonraki aşamada da gayrimenkul varlıkları, döviz bazlı gelirler, Capital 500, ISO 500, Anadolu 500 ve ödenen vergilere bakıyor. Ardından da reel sektör ve finans gibi alanlarda uzman isimlerle görüşen ekip, bu sayede Türkiye'nin en zenginlerini ortaya çıkarıyor.

Listeye göre Türkiye'nin en zengin isimleri ve aileleri şu şekilde;