Toplantı, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT), Uluslararası Türk Akademisi ve Türk Dil Kurumu (TDK) iş birliğiyle 9 Eylül 2024 tarihinde yapıldı.

Ortak Alfabe 34 Harf İçerecek!

Komisyon üyesi Nizami Caferov, ortak alfabeyi 34 harfli olarak belirlediklerini ve bazı Türk halklarında bulunmayan seslerin alfabeye dahil edilmeyeceğini açıkladı. Latin harflerine dayanan bu yeni alfabenin, Türk dünyası ülkelerini birleştirmeyi amaçladığı belirtiliyor.

Hastanedeki Yangın Davasında Şok İfadeler! Hemşire Elif Türk, "Çektiğim Acıları Bir Ben Biliyorum" Hastanedeki Yangın Davasında Şok İfadeler! Hemşire Elif Türk, "Çektiğim Acıları Bir Ben Biliyorum"

Türk Dünyası Ortak Alfabe Komisyonu, her Türk devletinden iki temsilcinin yer aldığı ve Uluslararası Türk Akademisi'ne bağlı olarak faaliyet gösteren bir organ. Şimdiye kadar iki toplantı gerçekleştirildi: ilki 28-29 Mayıs 2023'te Astana'da, ikincisi ise 6-7 Mayıs 2024'te Bakü'de yapıldı. Uluslararası Türk Akademisi Başkanı Şahin Mustafayev, bu toplantılarda Türk dünyası ortak alfabesinin 14 harfinin onaylandığını duyurmuştu.

Gündem Haberleri

Kaynak: HABER MERKEZİ