Alt endekslerden biri olan "Mevcut Dönemde Hanenin Maddi Durumu Endeksi," Temmuz ayında 60,4 iken Ağustos ayında %4,5 artış göstererek 63,1 oldu. Bu artış, hanelerin mevcut maddi durumlarında bir iyileşme yaşandığını ortaya koyuyor.

Gelecek 12 Aylık Dönemde Maddi Durum Beklentisi Hafifçe Arttı

Gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durum beklentisi endeksi, Temmuz ayında 75,9 olarak kaydedilmişti. Ağustos ayında ise bu endeks %0,9'luk bir artışla 76,6 seviyesine ulaştı, hanelerin geleceğe dair maddi beklentilerinde hafif bir iyileşme görüldü.

Genel Ekonomik Durum Beklentisi Endeksi de Artışta

Gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durum beklentisi endeksi, Temmuz ayında 70,8 seviyesindeyken Ağustos ayında %1,0 oranında artarak 71,5'e yükseldi. Bu durum, tüketicilerin genel ekonomik duruma dair beklentilerinin bir miktar iyimserleştiğini gösteriyor.

Araç sahiplerine müjde! Akaryakıta indirim geliyor Araç sahiplerine müjde! Akaryakıta indirim geliyor

Dayanıklı Tüketim Mallarına Harcama Yapma Düşüncesi Azaldı

Gelecek 12 aylık dönemde dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi endeksi ise düşüş gösterdi. Temmuz ayında 96,5 olan bu endeks, Ağustos ayında %2,3 oranında azalarak 94,3'e geriledi. Bu düşüş, tüketicilerin dayanıklı tüketim mallarına yönelik harcama planlarında bir miktar azalma olduğunu işaret ediyor.

Ekonomi Haberleri

Kaynak: HABER MERKEZİ