ZONGULDAK

TTK'ya dinamit!

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, TTK Satınalma Dairesi Başkanlığı’nca;  kurumun müessese müdürlüklerinden Kozlu’nun ihtiyacı olarak ihaleye çıkılacak.

Abone Ol

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), dinamit kılıfı ihalesine çıktı.

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, TTK Satınalma Dairesi Başkanlığı’nca; 
kurumun müessese müdürlüklerinden Kozlu’nun ihtiyacı olarak dinamit kılıfı için ihale yapılacak.

“5 bin adet alınacak”

TTK yetkilileri, şöyle konuştu:
“Kurumun müessese müdürlüklerinden Kozlu’ya 5 bin adet plastik dinamit kılıfı için ihale gerçekleştirilecek.
Metan gazlı yer altı maden ocaklarında lağım deliklerinin sıkılanmasında, kapsüllü dinamitlerin deliğe yerleştirme esnasında kapsül nakil tellerinin zarar görmemesi için plastik dinamit kılıfları satın alınacaktır.
Metan gazlı yer altı ocaklarındaki lağım deliklerinde kullanmaya uygun
antistatik ve alev geciktirici özelliğe sahip olmasının yanı sıra yüzey yalıtkanlık direnci 1x109’u geçmeyecek kılıflar, ölçülerine göre imal edilecek ve üzerlerinde kabartma olarak firmayı tanıtıcı markası, imalat yılı ve çeyreği bulunacaktır.

‘Kılıfların uzunluğu en fazla 8-9 cm olacak’

Kılıflar, plastik tabakaların kaynak edilmesi suretiyle veya üfleme yöntemiyle imal
edilecektir. Kaynak işlemi simetrik iki yarım parçanın tüm kenarları boyunca yapılacaktır. Plastik malzeme homojen bir yapıda olacak, üzerlerinde hava kabarcığı, yabancı madde parçacıkları ve gözle görülmeyen delikler bulunmayacaktır. 26 mm çapındaki dinamitler için kullanılacak kılıfların uzunluğu en fazla 8-9 cm olacaktır.”

İhaleye teklif verme tarihi 

Yetkililer, ihaleye katılacakların tekliflerini verebileceği son tarihin 30 Eylül 2024 Pazartesi günü saat 15.00’e kadar olduğunu bildirdiler.

Madende lağım atmak ne demek?

Taş içinde sürülen galeri. Patlayıcı madde doldurmak için delinen delik. 
Lağım ateşlemesi de üretim veya galeri ilerlemesi amacıyla delinmiş olan 50 mm'ye kadar çaptaki lağım deliklerine patlayıcı madde, elektrikli veya fitilli kapsülle doldurup sıkılamak suretiyle yapılan patlatma işlemi ve atım.