Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK), yapılacak şube müdürlüğü görevinde yükselme sınavı için önemli duyuruda bulunuldu.

19 EKİM CUMARTESİ GÜNÜ BEUN’DA YAPILACAK
TTK’nın kurumsal resmi internet web sitesinden yapılan duyuruda, şöyle denildi:
“TTK Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği doğrultusunda Genel Müdürlük ve müesseselerimizde boş bulunan şube müdürlüğü kadrolarına atama yapılabilmesini teminen yapılacak olan şube müdürü yazılı sınavları, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Fen Edebiyat Fakültesi dersliklerinde 19 Ekim 2024 Cumartesi günü saat 09:30-12:30 saatleri arasında yapılacak olup sınava girecek adayların hangi dersliklerde sınava gireceği ve sınavda uyulacak kurallar ekte açıklanmıştır.

Zonguldak’ta doğdu, Belçika’da aday oldu! Zonguldak’ta doğdu, Belçika’da aday oldu!

86 KİŞİNİN KATILACAĞI SINAVDA UYULACAK KURALLAR AÇIKLANDI
1- Sınava girişte Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi görevli elemanlarınca güvenlik araması yapılacağından, bina girişlerindeki yığılmaların engellenmesi ve sınavın zamanında başlayabilmesi açısından, adayların sınav saatinden en az 1 saat önce sınavın yapılacağı binaya gelmeleri gerekmektedir.
2- Adayların, sınav salonuna girebilmeleri için yanlarında;
 Fotoğraflı, soğuk damgalı ve T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı
 T.C. kimlik kartı,
 T.C. kimlik numaralı sürücü belgesi
 Süresi geçerli pasaport
belgelerinden birini bulundurmaları ve bu belgeyi sınav öncesinde sınav görevlilerine ibraz etmeleri gerekmektedir. Bunların dışındaki belgeler ile sınava gelen adaylar kesinlikle sınava alınmayacaklardır.
3- Adayların cep telefonu, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi, cep bilgisayarı, saat fonksiyonu dışında fonksiyonu olan saat vs. cihazlarla sınava girmeleri yasaktır. Buna rağmen yanlarında bu tür cihazları
bulunduranlar, sınav sonrasında almak üzere, cihazlarını sınav görevlilerine teslim etmek zorundadırlar.
4- Adaylar sınava gelirken yanlarında koyu yazan siyah kurşun kalem ve silgi getirmelidirler (tükenmez ve dolma kalem kesinlikle kullanılmayacaktır). Adaylara sınav sırasında kalem ve silgi verilmeyecektir.
5- Adaylar sınavda hesap makinesi kullanabilir. Ancak, kullanacak hesap makinesinde alfabetik tuş
takımı (A, B, C, …) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunmamalıdır.
6- Adaylara; toplam 100 soruluk çoktan seçmeli sorular sorulacaktır. Soruların puanlamadaki ağırlık dereceleri eşit olup, sonuçlar 100 puan üzerinden değerlendirilecektir.
7- Sınav sırasında su, şekerleme, çikolata vs. gıda maddeleri, diğer adayları rahatsız etmemek ve sınav disiplinini bozmamak koşuluyla, yenilip içilebilir.
8- Sınavda verilen toplam cevaplama süresi 180 dakikadır. Sınavın başlamasını izleyen ilk 30 dakika ve son 5 dakika içinde, adaylar sınavını tamamlasa bile, sınav salonundan çıkılması kesinlikle yasaktır.
9- Sınav sırasında tuvalet vs. herhangi bir nedenle dışarı çıkılması yasaktır. Soru kitapçıklarını ve cevap kâğıtlarını teslim ederek sınav salonunu terk eden aday, her ne sebeple olursa olsun tekrar sınava geri
alınmayacaktır.
10- Bu sınavın değerlendirilmesi doğru cevap sayısı üzerinden yapılacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır.”

Adaylara önemle duyurulur.
EKLER
* Sınavda uyulacak kurallar için TIKLAYINIZ
* Adayların sınava gireceği salonlar için TIKLAYINIZ

Muhabir: Orhan Akyüz