ZONGULDAK

TTK’dan Lüksemburg onaylı ihale!

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), Lüksemburg onaylı ihaleye çıktı.

Abone Ol

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, TTK Satınalma Dairesi Başkanlığı’nca; 
kurumun müessese müdürlüklerinden Karadon, Armutçuk, Amasra, Kozlu ve Üzülmez’in ihtiyacı Lüksemburg onaylı ihale yapılacak.

“112 bin 215 kilogram”

TTK yetkilileri, şöyle konuştu:
“Kurumun müessese müdürlüklerinden
Karadon, Armutçuk, Amasra, Kozlu ve Üzülmez’in ihtiyacı 19 kalem muhtelif cins 112 bin 215 kilogram ester bazlı tam sentetik su ile karışabilen yanmaz hidrolik sıvı madeni yağ satın alınması amacıyla ihale gerçekleştirilecek.
Firmaca teklif edilen yağ, ULTRA-SAFE 10 E (veya muadil) hidrolik sıvısı olacaktır.

Lüksemburg onaylı 

Teklif edilen yağ, ateşe dayanıklı hidrolik sıvıların gerekliliklerini gösteren, 
Lüksemburg onayına sahip ve son altı (6) ay içinde üretilmiş olacaktır. Teslim tarihi ile
üretim tarihi arasındaki fark 180 gün (altı ay) ve daha fazla ürünler kabul edilmeyecektir.
Teklif edilen yağ 180-210 kilogramlık ambalajlarda teslim edilecektir. Ambalajların üzerinde viskozite numarası, karşıladığı testler, performans değerleri ve üretim tarihleri yazılacak.
Yağ varilleri kamyon nakliyatından, yükleme boşaltmadan, açık hava şartlarından etkilenmeyecek sağlamlıkta ve ağızları mühürlü olacaktır. Nakliye uluslararası normlara uygun ve firmaya aittir, herhangi olumsuz durum ise firmanın sorumluluğundadır. 

Yağların çeşitleri 

Yağ varilleri kamyona paletlerin üzerinde yüklenecektir. Firma teklifi ile birlikte kimyasalların kaydı, değerlendirilmesi, izni ve kısıtlanması hakkında yönetmeliğe (23/06/2017-30105) uygun olarak hazırlanmış güvenlik bilgi formunu da (msds) ağır hizmet tek dereceli ve çok mevsimli dizel motor yağları, yüksek kaliteli  (diferansiyel) otomotiv dişli yağları, otomatik şanzıman transmisyon ve direksiyon yağı, endüstriyel dişli yağları, endüstriyel hidrolik sistem yağları, basınçlı hava alet yağları ve gresler şeklinde olacaktır.”

İhaleye teklif verme tarihi 

Yetkililer, ihaleye katılacakların tekliflerini verebileceği son tarihin 4 Kasım 2024 Pazartesi günü saat 15.00’e kadar olduğunu bildirdiler.

Yanmaz hidrolik yağ nedir?

Ateşe dayanıklı yanmaz hidrolik yağlar, hidrolik sistemlerin yakınında açık ateş erimiş metal ve ısıtma fırınları nedeniyle yangın tehlikesi bulunan yerlerde kullanılır. Yangın rizikosunu azaltmak ve dolayısıyla hidrolik sistemin devre dışı kalmasını önlemek amacıyla geliştirilmiştir özel yağlardır.


Zonguldak haberleri