ZONGULDAK

TTK’dan hayat kurtaracak ihale!

TTK Satınalma Dairesi Başkanlığı’nca;  kurumun müessese müdürlüklerinden Üzülmez, Karadon, Armutçuk ve Amasra’nın ihtiyacı olan ihaleye çıktı.

Abone Ol

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), dijital parametrik sabit sensör ihalesine çıktı.

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, TTK Satınalma Dairesi Başkanlığı’nca; 
kurumun müessese müdürlüklerinden Üzülmez, Karadon, Armutçuk ve Amasra’nın ihtiyacı dijital parametrik sabit sensör ünitesi temini için ihale yapılacak.

“55 adet alınacak”

TTK yetkilileri, şöyle konuştu:
“Kurumun ihtiyacı Grup-ı (metan) gazı ve nem ihtiva eden (baca, başyukarı, taban, lağım ve galerilerde) yer altı kömür maden ocaklarında kullanılmak üzere teknik karakteristikleri verilen aynı anda 4 (basınç, nem, hava hızı ve sıcaklık) veya daha fazla hava parametresini ölçebilen toplam 55 adet dijital parametrik sabit sensör ünitesi satın alınacaktır. İhaleye yönelik geniş kapsamlı detaylar kurumumuzun resmi internet web sitesinde yer almaktadır.”

İhaleye teklif verme tarihi 

Yetkililer, ihaleye katılacakların tekliflerini verebileceği son tarihin 19 Eylül 2024 Perşembe günü saat 15.00’e kadar olduğunu bildirdiler.

Dijital sensör nedir?

Dijital sensörler, fiziksel bir miktarı ölçen ve onu kullanılabilir bir dijital sinyale dönüştüren fiziksel sensörlerdir. 
Ortamdaki değişiklikleri tespit ederek çalışırlar, sıcaklık gibi, basınç, veya ses dalgaları ve bu bilgilerin dijital formata dönüştürülmesi.