ZONGULDAK

TTK'dan alevli yanma süreli iş elbisesi...

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) alevli yanma süreli iş elbisesi satın alacak.

Abone Ol

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, TTK Satınalma Dairesi Başkanlığı’nca, kurumun müessese müdürlüklerinden Kozlu, Karadon, Üzülmez, Amasra ile Armutçuk’ta metal ve kaynak sıçramalarına maruz kalan personelin çalışma ortamında sıvı metal, ısı ve alevin olumsuz etkilerinden korunmasına yardımcı olan iş güvenliği elbisesi (kaynakçılar ve dökümcüler için) satın alınması amacıyla ihale gerçekleştirilecek.

“317 TAKIM ALEVLİ YANMA SÜRELİ İŞ ELBİSESİ”

TTK yetkilileri, şöyle konuştu:
“Elbise sıvı metal sıçramalarına maruz kalan personelin çalışma ortamında sıvı metal, alev ve sıcaklığın olumsuz etkilerinden korunmak amacı için kullanılacaktır. Elbise, çalışanın elleri, ayakları ve başı haricinde vücuduna gelecek sıvı metal ve kaynak sıçramalarının olumsuz etkilerini azaltma özelliğine sahip olacaktır.

10 saniyelik aleve tutma testine tabi tutulacak elbise, üste veya herhangi bir yan kenara alev yaymamalıdır, numunede erime olmamalıdır, delik oluşmamalıdır.
Ortalama alevli yanma süresi 2 saniyeye eşit veya daha az, ortalama korlu yanma süresi de 2 saniyeye eşit veya daha az olmalıdır. Temin edilecek söz konusu elbiseler 317 takım olacaktır.”

İHALEYE TEKLİF VERME TARİHİ

Yetkililer, ihaleye katılacakların tekliflerini verebileceği son tarihin 27 Ağustos 2024 Salı günü saat 15.00’e kadar olduğunu bildirdiler.

Zonguldak Haberleri