Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), masuralı ihalesine çıktı.

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, TTK Satınalma Dairesi Başkanlığı’nca; 
kurumun ihtiyacı konik masuralı rulman için ihale yapılacak.

“9 bin 362 adet”

TTK yetkilileri, şöyle konuştu:
“Kurumumuzun ihtiyacı olarak yer altı ve yer üstü tesislerimizde çalışan makinalarda
kullanılmak üzere 8 bin 470 adet konik masuralı ve 892 adet masuralı olmak üzere toplamda 37 kalem 9 bin 362 adet masuralı rulman temini için ihale gerçekleştirilecek.
Masuralı rulmanların iç ve dış bilezikleri ile masuralarında kullanılacak rulman çeliği malzemesi 100 Cr 6 kalite ve kimyasal kompozisyonu da belirtildiği gibi olacaktır.
Bu rulmanların mikro temizlik değerleri istenilen şeklinde uygun sunulacaktır. Detaylı bilgiler ihale şartnamesinde yer almaktadır.”

İhaleye teklif verme tarihi 

Zonguldak Cuma namazı saati! Ezan kaçta okunuyor? | Zonguldak namaz vakitleri Zonguldak Cuma namazı saati! Ezan kaçta okunuyor? | Zonguldak namaz vakitleri

Yetkililer, ihaleye katılacakların tekliflerini verebileceği son tarihin 14 Ekim 2024 Pazartesi günü saat 15.00’e kadar olduğunu bildirdiler.

Konik masuralı rulman nedir?

Konik masuralı rulmanlar, iç ve dış bilezikler arasında yer alan konik şeklindeki masuralar sayesinde hem radyal hem de eksenel yükleri taşıyabilen rulman türleridir. Masuralar, iç ve dış bileziklerin konik yüzeylerinde hareket eder, bu da rulmanın hem radyal hem de eksenel yükleri etkin bir şekilde taşımasını sağlar.

Masuralı rulman nedir?

Masuralı Rulmanlar yalnızca bir kategoride değil; minyatürden, devasa döner tabla rulmanlarına kadar var olan bir rulman çeşididir. Daha yaygın olarak bilinen bilyeli rulmanların aksine, Masuralı Rulmanlar'ın yataklarında bilye yerine masuralar yer alır.

Whatsapp Image 2024 09 19 At 09.06.41 (1)

Whatsapp Image 2024 09 19 At 09.06.41

Editör: İrem Karagöz