Araştırmacı Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nca geçen yıl düzenlenen eğitim faaliyetlerine yönelik hazırlanan kurumun 2023 Faaliyet Raporu’nda, yetiştirme ve geliştirme kursları ile seminerler verildi.

“16 bin 401 kişi eğitime tabi tutuldu”
TTK’nın raporunda, şöyle denildi:
“Kurumun müdürlüğünde 953 kişi, müessese müdürlüklerinden Armutçuk’ta 2 bin 960 kişi, Amasra’da 3 bin 337 kişi, Üzülmez’de 1928 kişi, Karadon’da 1754 kişi ve Kozlu’da 2 bin 138 kişi, kurum dışından da 3 bin 331 kişi olmak üzere toplamda 16 bin 401 kişi TTK Akademi’de düzenlenen yetiştirme ve geliştirme kursları ile seminerlerde eğitime tabi tutuldu.
Bu arada yetiştirme kurslarında 7 bin 167, geliştirme kurslarında 7 bin 687 ve seminerlerde 1547 kişi eğitim gördü.”

TTK yetkilileri, TTK çalışanlarının yanı sıra kurum dışından da olmak üzere bir kişinin birçok eğitim alanlarında kurslara ve seminerlere tabi tutulduklarını bildirdiler.

“Kurumumuz okul görevi üstlenmiştir”

Milletvekili Bozkurt, hükümet konağı ve Emniyet Müdürlüğü binası için tarih verdi! Milletvekili Bozkurt, hükümet konağı ve Emniyet Müdürlüğü binası için tarih verdi!

TTK yetkileri, şöyle konuştu:
“Kurumumuz,, kuruluşundan bu güne dek yer altı maden iş kolunda okul görevi üstlenmiştir. Maden işçilerinin, nezaretçi ve mühendisine kadar tüm çalışanların eğitimine büyük katkıda bulunmuştur. TTK Daire Başkanlığı’nın amacı, gelişen teknolojileri yakından takip ederek mevcut insan gücü potansiyelini değerlendirmek ve nitelikli insanlar yetiştirmektir. Bu amaçla kurumumuz iş yerlerinde üretim, verimliliği artırmak, iş kazalarını azaltmak iş sağlığı  ve güvenliğini temin etmek için 1964 yılından bu tarafa eğitim tesislerinde ve müesseselerde yetiştirme, gelitirme ve intibak ve meslek kursları ile seminerler düzenlenmektedir.

‘TTK’nın çalışanları dışında eğitimlere katılanlar ücretli”

Eğitim Daire Başkanlığı’nın gözetiminde işe yeni giren işçilerin işe intibakları için intibak kursları yapılmakta, bu eğitimlere kurum dışından gelen kişiler ücretli katılmaktadır.”

Muhabir: Orhan Akyüz