EKONOMİ

Ticaret Bakanlığı'ndan Fahiş Ekmek Fiyatlarına Sert Müdahale!

Ticaret Bakanlığı, ekmek fiyat tarifesini aşan iş yerlerine yönelik yaptırımlar konusunda harekete geçti.

Abone Ol

Bakanlık, fiyat tarifesini ihlal eden işletmelere 100 bin TL ile 1 milyon TL arasında idari para cezaları uygulandığını açıkladı. Yapılan açıklamada, ekmek fiyatları üzerinden haksız kazanç sağlanmasına ve fırsatçılığa asla izin verilmeyeceği vurgulandı.

Ekmekte Fahiş Fiyat Artışlarına Geçit Yok
Bakanlık, ekmek fiyatlarında spekülatif artışların toplumun genel refahını olumsuz etkilediğini belirterek, temel gıda maddesi olan ekmeğin fiyatlandırılmasının Ticaret Odaları ve Esnaf Odaları tarafından belirlendiğini hatırlattı. Açıklamada, "Ekmek satış fiyatı için belirlenen tarifeler üzerinde yapılan fiyat artışlarına ilişkin şikayetler geldiğinde, Ticaret Bakanlığı denetim ekipleri hemen devreye girerek incelemeler yapmaktadır" denildi.

Haksız Fiyatlara Karşı Cezalar Uygulanıyor
Denetimlerde fahiş fiyat uygulaması tespit edilen işletmeler, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından cezalandırılıyor. İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde yapılan denetimlerde, ekmek fiyatlarını aşan işletmelere 100 bin TL ile 1 milyon TL arasında para cezaları kesildiği açıklandı.

Vatandaşın Mağduriyeti Önleniyor
Ticaret Bakanlığı, ekmeğin toplumun temel gıdası olduğunu vurgulayarak, haksız kazanç sağlamak isteyenlere karşı her türlü önlemin alındığını belirtti. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü ve fırsatçılığa karşı taviz verilmeyeceği bir kez daha hatırlatıldı.

Ekonomi Haberleri