Zonguldak Birinci Amatör Küme Çaycuma Grubu'nda Perşembe Pelediyespor ile Kayıkçılar Gençlerbirliği arasında oynanan maçta istenmeyen görüntüler ortaya çıkmıştı.

Maçın 21.dakikasında kırmızı kart gören Kayıkçı Gençlerbirliği forması giyen Ali Koçaklı, kadın hakem Buğçe Taşçıoğlu'na yumruk atmış, yumrukların hedefi olan Taşçıoğlu, maçı tatil ederek yardımcıları ve Jandarma eşliğinde önce soyunma odasına ardından karakola giderek oyuncudan şikayetçi olmuştu.

Zonguldakspor FK’da Sebat Gençlik Spor hazırlıkları başladı! Zonguldakspor FK’da Sebat Gençlik Spor hazırlıkları başladı!

TFFHGD'den Perşembe Belediyespor ile Kayıkçı Gençlerbirliği arasında oynanan müsabakada kadın hakem Buğçe Taşçıoğlu'na yapılan fiziki şiddetle ilgili yapılan açıklamasında şu ifadelere yer verildi;
"25 Şubat 2024 Pazar (bugün) Perşembe ilçe stadında oynanan 1. Amatör Ligi Perşembe Belediye Spor – Kayıkçılar Gençlerbirliği müsabakasını yöneten hakemimiz BUĞÇE TAŞÇIOĞLU’na yapılan fiili saldırı camiamızı derinden yaralamıştır.

Kendisini sporcu olarak lanse eden, fakat insani değerlerini kaybettiğini kadın hakemimize yapmış olduğu fiili eylemle gösteren Kayıkçılar Gençlerbirliği oyuncusu ALİ KOÇAKLI isimli şahıs, müsabakanın 21. dakikasında tribünlere edep dışı yaptığı hareket sonrasında müsabaka hakemi tarafından oyundan ihraç edilmiş, yaptığı bu edep dışı hareketin cezalandırılmasına sinirlenip müsabaka boyunca başarılı yönetim sergileyen Hakemimiz Buğçe Taşçıoğlu’nun vücuduna iki eliyle vurmak suretiyle şiddet uygulamıştır.

Amatör Futbolun ruhuna aykırı hareket eden, kendi egolarını tatmin etmeye çalışan bu zihniyetler olduğu sürece Zonguldak Futbolu bir adım ilerleyemeyecektir. Her hafta gerek ailelerinden, gerekse de reel hayatlarından fedakarlık yaparak müsabakalara hazırlanan, futbolun en temiz insanları konumunda ki Hakemlerimiz bu tür saldırılara boyun eğmemiştir, eğmeyecektir. Yapılan her türlü şiddet eylemi Hukuk önünde karşılık bulacaktır.

Perşembe Belediye Spor - Kayıkçılar Gençlerbirliği müsabakasında başarı ile görev yapan hakem kardeşimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, şiddet olayını gerçekleştiren ALİ KOÇAKLI isimli şahısı şiddetle kınıyor önce Yüce Türk Adaletine sonra da Allah’a havale ediyoruz.

Hakemimiz hastaneden darp raporu almış olup emniyet güçlerimize gerekli şikayetler yapılarak adli süreç başlatılmıştır. Eylemi gerçekleştiren şahsın en ağır ceza alması için Adli sürecin sonuna kadar da takipçisi olunacağının bilinmesini istiyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur

TÜRKİYE FAAL FUTBOL HAKEMLERİ VE GÖZLEMCİLERİ DERNEĞİ ZONGULDAK ŞUBESİ"

Emre Sezer

Editör: Emre Sürücü