AK Parti grup toplantısı öncesinde soruları yanıtlayan Bakan Vedat Işıkhan, asgari ücrete ara zam yapılmayacağını belirtti. Aralık ayında belirlenen asgari ücretin bir yıllık olduğunu vurgulayan Işıkhan, "Göstergeler olumlu. Aralık ayında yeni asgari ücreti belirlemek üzere birlikte olacağız" dedi.

Emekliye Refah Payı Verilecek mi?

Emeklilerin merakla beklediği refah payı konusunda da açıklamalarda bulunan Işıkhan, geçici değil, kalıcı refahı sağlamak amacıyla böyle bir karar almadıklarını belirtti. Işıkhan, "Amacımız geçici refahı sağlamak değil, kalıcı refahı sağlamak için böyle bir karar aldık. Bunun neticelerini yılın sonuna doğru enflasyonun düşüşüyle göreceğiz" şeklinde konuştu ve emekliye refah payının gündemde olmadığını ifade etti.

Bayraktar: 'Kendi Gemilerimizle 2025'te 10 Milyon Metreküp Doğalgaz Üretimi Hedefliyoruz! Bayraktar: 'Kendi Gemilerimizle 2025'te 10 Milyon Metreküp Doğalgaz Üretimi Hedefliyoruz!

Yeni Asgari Ücret Ne Zaman Belli Olacak?

Asgari ücret, işveren, işçi ve hükümet yetkililerinin bir araya gelmesiyle belirleniyor. Ekonomik veriler, enflasyon ve diğer etkenler dikkate alınarak belirlenen yeni asgari ücret için komisyonun Aralık ayında görüşmelere başlaması bekleniyor. 2025 yılının Ocak ayında ise yeni asgari ücrete karar verilecek.

Ocak Ayı Asgari Ücret Zam Senaryoları

Ara zam yapılmayan bir ortamda, enflasyonun yıllık yüzde 35-40 aralığına gerilemesi bekleniyor. Bu beklenti doğrultusunda, yılbaşında asgari ücrete maksimum yüzde 35-40 oranında zam yapılması öngörülüyor. Şu an 17 bin 2 lira maaş alan asgari ücretliler için yüzde 30 zam yapılması halinde maaşlar 22 bin 102 liraya, yüzde 35 zam yapılırsa 22 bin 952 liraya, yüzde 40 zam yapılması durumunda ise maaşlarının 23 bin 802 liraya yükselmesi bekleniyor.

Gündem Haberleri

Editör: Aybüke Ünal