TBMM'de 2024 Yılı Bütçe Görüşmeleri Devam Ediyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, 2024 yılı bütçe teklifinin son aşamaları ele alınıyor. 16 maddeden oluşan teklifin 13 maddesi şu ana kadar kabul edilmiş durumda. TBMM Genel Kurulu'nda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri, 11 Aralık'ta başlayan süreçte devam ediyor. Bugün saat 11.00'de başlayan Genel Kurul'da, teklifin geriye kalan son 3 maddesi görüşülecek.

Bütçe Görüşmeleri Tamamlanıyor, Oylamaya Geçilecek

Genel Kurul'da görüşülen maddelerin ardından, yarınki son gün görüşmelerinin tamamlanması planlanıyor. 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi, Genel Kurul'da oylanacak. Bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından TBMM Genel Kurulu, çalışmalarına ara vermeden devam edecek.

Emeklilere Yönelik Kanun Teklifi Görüşülecek

26 Aralık Salı günü, Genel Kurul'da çalışan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödenmesini içeren kanun teklifi görüşülecek. Ayrıca, ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin yarım kalan görüşmelerine devam edilecek. Bu teklifin 86 maddesinin kalan kısmı ele alınacak.

Ev Alacaklar Dikkat! Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz Oranını Düşürdü Ev Alacaklar Dikkat! Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz Oranını Düşürdü

Dışişleri Komisyonu Toplanacak

TBMM Dışişleri Komisyonu, Komisyon Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay başkanlığında 26 Aralık Salı günü toplanacak. Komisyon, uluslararası anlaşmaların uygun bulunmasına dair kanun tekliflerini ve İsveç'in NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun teklifini görüşecek.

Grup Toplantıları ve Meclis Çalışmaları Devam Ediyor

Salı ve çarşamba günleri Meclis'te grupları bulunan siyasi partilerin grup toplantıları gerçekleştirilecek. Bu toplantılar, gündemdeki önemli konularla ilgili parti görüşlerinin paylaşıldığı önemli bir platform sunacak. Meclis çalışmaları, bütçe görüşmelerinden sonra da aktif bir şekilde devam edecek.

Editör: Ahmet Furkan Sav