GENEL

Tarladan sofraya altın çağı!

Üretici ve satıcılar bu sene adeta ‘altın çağı' yaşadıklarını belirttiler.

Abone Ol

Türkiye'nin önemli yeşil fasulye üretim merkezlerinden biri olan Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde, fasulye piyasası bu yıl kalitesi ve fiyatıyla üreticisinin yüzünü güldürüyor. Üretici ve satıcılar bu sene adeta ‘altın çağı' yaşadıklarını belirttiler.

Fasulye Piyasası Altın Çağını Yaşıyor

Şuhut ilçesinde fasulye üreticileri, fiyatların gayet iyi olduğunu belirterek mutlu olduklarını dile getirdiler. Şuhut Fasulye Pazarı'nda fasulye fiyatının 70-90 TL arasında olması, üreticinin yüzünü güldürüyor. Üreticiler, fiyatların önce ağlattığını sonra güldürdüğünü belirtti. Fiyatlardan memnun olan üreticiler, piyasanın bu şekilde devam etmesi durumunda daha da mutlu olacaklarını ifade ettiler.

“Fiyatlarımız Çok Çok İyi”

Fasulye üreticisi, fasulyenin rekolte ve fiyat açısından çok iyi olduğunu kaydederek, “Şu anda fasulyenin fiyatı 65 ile 70 lira arasında seyrediyor. Fiyatlarımız çok çok iyi; buradan gönderiyoruz İstanbul'a, Ankara'ya, İzmir'e fasulyelerimizi gönderiyoruz” dedi.

Geçen Yıl 30-35 Liraydı

Tarladan çıkışı geçtiğimiz yıl 30-35 lira olan fasulye, bu yıl fiyatını ikiye katladı. Geçtiğimiz senelerde kilosu sofralara 40 liraya gelen fasulye, artık 100 lira bandında bir satışla sofralara gelecek.