-         Zonguldak’ın deniz manzaralı çöplüğü kanlı tüp başta olmak üzere tıbbi ve evsel atıklarını Kozlu sahiline kusmaya devam ediyor. Çevreyle birlikte sağlığı da tehdit eden alanla ilgili İmza Gazetesinin sorularını cevaplandıran Zonguldak ve Kozlu Belediye başkanları güzel temennilerde bulunup son durum hakkında bilgi verirken vatandaş artık söz değil icraat bekliyor.

-         İMZA Gazetesinin sürekli gündeme getirdiği sorunla ilgili konuşan Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Selim Alan ve Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, isim vermeden topu Çevre ve Şehircilik Bakanlığının üzerine atarken göreve yeni getirilen Bakan Mehmet Özhaseki’nin sağlık ve çevreyi tehdit eden konuyla ilgili ne yapacağı merak ediliyor.

“KİMSE ÇOCUĞUNUN AYAĞINA ENJEKTÖR BATMASINI İSTEMEZ”

Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, projenin maliyetinin 200 milyon olduğunu söyleyerek, Çevre Bakanlığıyla görüşerek tez zamanda adımlar atacaklarını açıkladı. 

Başkan Alan açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Projenin bedelini belli oldu. 200 milyon üzerinde maliyet çıktı. Cumhurbaşkanımızla görüşmüştük. İnşallah en kısa içerisinde çevre bakanlığımızla görüşeceğiz. Bizim çok değerli bir proje. Orada hayallerimiz var. Millet bahçesi. Kat otoparkla birlikte Zonguldak’ın otopark derdini çözeceğiz. Sınırsız bir gücümüz yok. Kimse çocuğunun ayağına enjektör batmasını istemez. Çöp dağından bahsediyoruz. Bugüne  kadar yetkisi elinde olanlar konuşmazken, Zonguldak Belediyesi AK Parti geçince kamerayı olup oraya koştular. Orası sadece Zonguldak-Kozlu değil Kilimli’yi de ilgilendiriyor” dedi.

WhatsApp Image 2023-06-16 at 17.11.05

“AZ BİR ÖDENEK” TALEBİ…

Bu nasıl iş? Bu nasıl iş?

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, “Çöp döküm alanını tahkimat yapmak lazım. Sonra Kozlu ve Zonguldak sahili çok temiz olacak. Projesi falan yapıldı. Az bir ödenek yaparsak başlayacağız. İlk dalgaları engellersek Türkiye’nin en güzel sahili olacak” diyerek Bakanlığa topu atmıştı.

Editör: İrem Karagöz