Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, Zonguldak’ta, hemzemin geçitin üzerindeki kaplama malzemesinin hasarlı olmasının yanı sıra tam oturmamasından şikayetçi birçok araç sürücüsü, olası can ve mal kayıplarından endişe duyuyor.

Emeğin başkenti kömür kent Zonguldak’ın merkez ilçeye bağlı Yeşil Mahalle ile Yeni Mahalle sınırları içinde bulunduğu bildirilen ve ağır tonajlı araçların da yoğunlukla seyrettikleri demir yolu hemzemin geçitinin deforme olduğundan şikayetçi çok sayıdaki sürücü, geçitte sıklıkla zorluklar yaşadıklarını dile getirdiler.

“Korumasız hemzemin geçit istemiyoruz”

Can ve mal emniyetleri bakımından daha güvenli demir yolu ağı kurulmasını istediklerini ifade eden sürücüler, şöyle konuştu:
“Hemzemin geçitlerinde demir yolu ve kara yolu trafiğinin düzeninin ve güvenliğinin sağlanması gerekmektedir. Korumasız hemzemin geçit istemiyoruz. 
Bu geçitlerdeki zemin kaplama malzemesi ile ray arasında bırakılan boşluğun, araçların tekerinin serbestçe geçişine olanak sağlaması lazım. Ancak ne yazık ki biz sürücüler bu durumdan muzdaribiz. Hemzemin geçitinden tedirginiz, olası manevi ve maddi kayıplar yaşamamamız adına yetkililerden ivedilikle bu duruma çözüm bulmalarını talep ediyoruz.”

Muhtar el koydu, TCDD yetkililerini ziyaret edecekler

Yeşil Mahalle Muhtarı Ahmet Kuzgun, gazeteci Orhan Akyüz’ün konuya ilişkin sorusu üzerine, söz konusu geçitin Yeşil Mahalle ile Yeni Mahalle sınırlarını kapsadığını, trenlerin yanı sıra ağır tonajlı araçların sıklıkla geçişlerini sağladıkları hemzemin geçitinin ister istemez deforme olduğunu, diğer muhtar arkadaşıyla da görüşerek hafta içinde TCDD yetkililerini ziyaretlerinde durumu anlatarak çözüm bulunmasını isteyeceklerini  bildirdi.

TCDD nedir?

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Türkiye'deki demir yolu ulaşımının altyapısını geliştiren, düzenleyen ve kontrol eden resmî kurumdur.

Hemzemin geçit nedir?

Dubai çikolatasına rakip çıktı! Dubai traşı başlıyor Dubai çikolatasına rakip çıktı! Dubai traşı başlıyor

Hemzemin geçitler, kara yolu veya yaya yolu ile demir yolunun aynı düzeyde kesiştiği kavşak bölgelerdir. Demir yolu kazalarının en çok yaşandığı noktalardır. Bu bölgelerde hem güvenlik önlemleri (bariyer, bekçi, flaşör vs.) hem de demir yolu elemanlarının (ray, geçit üzerindeki kaplama, bağlantı malzemeleri) belli aralıklarla kontrol yapılmalıdır. 

Editör: İrem Karagöz