Sivil Yaşam Derneği  Çekirdek Eğitim Programını Zonguldak’ta gerçekleştirdi.

   8 farklı eğitim modülüyle gençlik çalışmaları konusunda tanınan Sivil Yaşam Derneği (SİYAMDER); sivil toplum çalışmalarına yeni dahil olan gençleri bilgilendirme, sivil toplum çalışmaları ile ilgili gençlere bir vizyon ve derinlik katmak amacıyla geliştirdiği Çekirdek Eğitim Programı (ÇEP)’nı, 5-6 Ekim tarihleri arasında Zonguldak’ta 16-29 yaş arası gençlerle bir kez daha uyguladı. 

 Akran eğitimini esas alan bu programda Gönüllülük kavramı, sivil toplumun tarihçesi, ulusal ve uluslararası düzlemde yapılan sivil toplum çalışmaları hakkında bilgi verilmesinin yanı sıra, liderlik, takım çalışması ve kriz yönetimi, CV ve motivasyon mektubu hazırlama gibi konular da işlemdi.

Merve Ela BEDİR  tarafından verilen, 2 gün (16 saat) süren bu eğitim 41 katılımcı ile Kozlu Gençlik Merkezinde gerçekleştirildi. 

 Bu eğitim modülü ile katılımcıların, sivil topluma girişte ihtiyaç duyduğu bilgileri ve gerekli altyapıyı uygulamalı eğitim teknikleri ile birleştirerek, gençleri sivil topluma hazırlamak ve sivil toplum çalışmalarının hangi amaçla yapılması gerektiğini daha net kavramaları amaçlandı.

Öğrenen odaklı bir anlayışla uygulanan Çekirdek Eğitim Programı (ÇEP), katılımcılarının farklı deneyimler yaşadığı hem eğitici hem de eğlendirici çalışmalarla gerçekleştirildi.

Zonguldakspor FK-Kırıkkale FK maçında dördüncü gol sesi! Zonguldakspor FK-Kırıkkale FK maçında dördüncü gol sesi!

SİYAMDER Eylül 2016’dan beri uygulanan bu eğitim ile 4000’den fazla kişiye sivil toplum farkındalığı sağlıyor.

Sivil toplum ve gönüllülük konusunda toplumsal farkındalığın artması için sivil toplum kuruluşlarına büyük rol düştüğünün farkında olan SİYAMDER, toplumsal ve küresel sorunların çözüm süreçlerine dâhil olmak, aktif bir vatandaş olmak ve en önemlisi farkında olmak amaçlı geliştirdiği Çekirdek Eğitim Programı’nı (ÇEP) gençlerle buluşturmayı hedefliyor.

İlerleyen süreçte Çekirdek Eğitim Programı’na katılmak, bir etki yaratmak ve başka hayatlara dokunmak isteyen gençler, SİYAMDER ile iletişime geçerek bilgi alabilecek.

Af5F85E9 9F44 4E1F B58D Dca8990085B5

Muhabir: Emre Can Bayram