SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensubu emekliler için Türkiye'nin 81 ilinde geçerli olacak yeni bir düzenleme yürürlüğe girdi. Geçtiğimiz yıl TBMM'de kabul edilen kanunla birlikte, EYT kapsamında emekli olan milyonlarca kişiyle beraber Türkiye'deki toplam emekli sayısı 16 milyonu aşarak rekor kırdı.

Kaplıca Tedavisi Ücretsiz Hale Geldi

Yüksek enflasyonun etkisiyle maaşları eriyen ve sağlık harcamaları artan emekliler için SGK’dan sevindirici bir haber geldi. SGK, daha önce deneme amaçlı olarak başlatılan ve büyük ilgi gören kaplıca tedavisini, kalıcı olarak ücretsiz sağlık hizmetleri kapsamına dahil etti. Bu düzenlemeyle emekliler ve refakatçileri, kaplıca tedavisinden ücretsiz yararlanabilecek.

Yatırımcılara sevindirici haber... Altını tutabilene aşk olsun! Yatırımcılara sevindirici haber... Altını tutabilene aşk olsun!

Fizik Tedaviye Alternatif "Kaplıca Tedavisi"

Kaplıca tedavisi, özellikle kronik ağrıların dindirilmesi ve kırık-çıkık sonrası iyileşme süreçlerinde doktorlar tarafından önerilen bir yöntem olarak öne çıkıyor. SGK'nın yeni uygulaması, fizik tedaviye alternatif bir seçenek sunarak emeklilerin sağlık sorunlarına çözüm sağlıyor. Kaplıca tedavisi için başvuruda bulunmak isteyenlerin, ilgili uzman doktorlardan rapor alması gerekecek.

Rapor ve Yol Masrafları da SGK'dan

Kaplıca tedavisinden faydalanmak isteyen emeklilerin, fiziksel tıp ve rehabilitasyon veya tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji alanında uzman bir doktorun raporunu sunmaları gerekiyor. Alınan rapor 6 ay geçerli olacak ve bu süre zarfında tedaviden ücretsiz faydalanılabilecek. Ayrıca, kaplıca bulunmayan bölgelerde yaşayan emekliler için SGK, yol masraflarını da karşılayacak.

Gündem Haberleri

Kaynak: HABER MERKEZİ