Büro Memur-Sen, 3600 ek gösterge, kamudaki servislerin kaldırılmaması ve toplu sözleşmelerde ikramiyelerin yeniden ödenmesi gibi taleplerin karşılanmadığı gerekçesiyle Bolu'dan Ankara'ya yürüme kararı aldı. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul ve Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan'ın da aralarında olduğu sendika üyeleri, Valilik Meydanı’nda toplandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan müjde! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan müjde!

Güvenlik Önlemleri ve Barikatlar

Yürüyüş öncesinde Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan bir basın açıklaması yaptı. Konuşmanın ardından sendika üyeleri davul zurna eşliğinde İzzet Baysal Caddesi'nden Demokrasi Meydanı'na yürüdü. Polis ekipleri, güvenlik önlemleri alarak geniş barikatlar kurdu. Yaklaşık 200 kişilik grubun geçişine izin verilmedi.

Sadece 10 Kişinin Yürüyüşüne İzin Verildi

Polisle yapılan görüşmeler sonrası, sadece üç sendika başkanı ve sekiz kişinin Ankara'ya yürüyüşüne izin verildi. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul ve Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan’ın da aralarında bulunduğu 10 kişi, Bolu’dan ayrılarak Ankara’ya doğru yola çıktı.

Bolu Haberleri

Kaynak: İHA