GENEL

Saat verildi! İnstagrama ne olacak?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) Instagram için aldığı erişim engelleme kararı dördüncü gününe girdi.

Abone Ol

Erişim Engelleme Kararı Dördüncü Günde

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) Instagram için aldığı erişim engelleme kararı dördüncü gününe girdi. Türkiye, 57,1 milyon kullanıcısıyla dünyada Instagram'ı en fazla kullanan beşinci ülke konumunda bulunuyor. Instagram'ın Türkiye'de kapatılma nedeni olarak "katalog suçlar" belirtilmişti.

Bakan Uraloğlu'ndan Açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram'ın Türkiye'de tekrar erişime açılıp açılmayacağına dair son durumu açıkladı. Bakan Uraloğlu, öğleden sonra Instagram yetkilileriyle bir toplantı yapılacağını duyurdu. Toplantının saat 13.00'te gerçekleşeceği bildirildi.

Bakan Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar karşısında erişim engeli getirdiğimiz sosyal medya platformu Instagram yetkilileri ile geçtiğimiz hafta bir görüşme yapıldı" ifadelerine yer verdi. Ayrıca, "Gerçekleştirilen görüşmede; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyulması konusunda hassasiyetlerimiz iletildi" dedi. Bakan, Instagram yetkilileriyle öğleden sonra yapılacak toplantıda taleplerinin karşılanmasını umduğunu belirtti.

Instagram’a Erişim Engeli Neden Alındı?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yapılan açıklamada, Instagram'a 2 Ağustos 2024 tarihinde erişim engeli getirildiği duyuruldu. BTK'nın resmi internet sitesinde, Instagram’a erişim engeli kararı alındığına dair bilgiler yer aldı.

Bakan Uraloğlu daha önce Instagram’a erişim engelinin katalog suçlar kapsamında alındığını belirtmişti. Katalog suçlar, çocuğa karşı cinsel istismar, intihara sevk etme ve Atatürk’e hakaret gibi içeriklerin kaldırılmasıyla ilgili zorlukları kapsıyor.

Nihai Karar Basın Toplantısıyla Duyurulacak

Instagram için nihai kararın basın toplantısıyla açıklanacağı belirtildi. Bakan Uraloğlu, toplantı sonucunda gelişmeleri kamuoyuyla paylaşacağını duyurdu.