Zonguldak’ın çeşitli bölgelerinde üretim yapmakta olan çok sayıda Rödovans saha sahiplerinin yıllardır devam eden sıkıntılarına maalesef çözüm bulunamadı ve sıkıntılar devam ediyor.

Konunun defalarca basın kanalıyla dile getirilmesine ve Ankara’da yetkililerin dikkatine sunulmasına rağmen gerekli düzenlemelerin yapılmaması Rödevans işletmecilerini her geçen gün kara kara düşündürmeye hatta kapatma durumuna geldikleri ifade ediliyor.

Ocaklarında yüzlerce işçi çalıştıran ve binlerce ailelere ekmek kapısı sunan saha sahipleri çıkardıkları kömürü satmakta zorlandıkları gibi kar oranlarının yetersiz olması münasebetiyle de gelir-gider dengelerinde büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek yetkililerin bir an önce gerekli adımları atmalarını bekliyor.

Gelik bölgesinde tam teçhizatlı şekilde maden şartlarına uygun ocakları bulunan ve her anlamda tedbirli şekilde işçi çalıştırıp üretim yapan Akkurt madencilik sahibi Alaattin Kurnaz da bu sıkıntıları yaşayan Rödevans sahiplerinden biri. Ne yaptıysa ne uğraştıysa yetkililerden çözüm konusunda adım atılmamasından dert yanıyor.

TTK'da 56 kişinin ataması onaylandı! TTK'da 56 kişinin ataması onaylandı!

Önceden AK Parti’den 2 dönem Belediye Başkanı olan ve 31 Mart’ta aday gösterilmemesinden sonra CHP’den aday olarak yeniden seçimi kazanan Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin’in de yakın arkadaşı olan Alaattin Kurnaz’ın bu sesini bizlerde “fotoğrafı konuşturalım” köşemizden bir kez daha yetkililerin dikkatine sunuyoruz. Bu önemli sorunun bir an önce çözüme kavuşması Rödevans sahiplerinin en büyük isteğidir.

Haber-Yorum: Mustafa Emen

Kurnaz 1-1

Editör: İrem Karagöz