Kastamonu'da bir restoranda meydana gelen cinayetle ilgili yargılanan dört sanıktan iki tanesi, haklarında verilen hapis cezasının bozulması sonucu beraat etti. Olay, 13 Mart 2023 tarihinde İnönü Mahallesi'ndeki bir restoranda gerçekleşti. İddialara göre, restoranda bulunan iki grup arasında henüz bilinmeyen bir sebeple tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine, sanık Devlethan Y. yanında bulundurduğu silah ile Erdal Kabasakal'ı vurdu. Hastaneye kaldırılan Kabasakal, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Soruşturma ve Dava Süreci

Olayın ardından yürütülen soruşturma kapsamında, Devlethan Y. ile birlikte babası Ahmet Y. ve dedesi Hakkı Y. tutuklandı. Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kasten yaralama" ve "kasten öldürme" suçlarıyla ilgili dava açıldı. 20 Eylül 2023 tarihinde görülen ilk duruşmada, tutuklu sanıklar Ahmet Y. ve Hakkı Y. tahliye edildi.

6 Mart 2024'te yapılan yargılama sonucunda mahkeme, sanık Devlethan Y.'yi 25 yıl hapis cezasına çarptırırken, noter Ahmet Y. ve babası Hakkı Y.'yi "kasten öldürmeye yardım" suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum etti. Bu karar sonrası noter Ahmet Y. duruşma salonunda tutuklandı, Hakkı Y. ise ev hapsine alındı. Ayrıca, tutuksuz yargılanan diğer sanık E.K. da yaralama suçundan 17 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sanıklara Şok Karar!

Sanıkların karara itiraz etmesi üzerine Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'nde yeniden görülen duruşmada, cinayet şüphelisi Devlethan Y. hakkında verilen 25 yıl hapis cezası onandı. Diğer sanıklar noter Ahmet Y. ve Hakkı Y. ise, aldıkları 8 yıl 4 ay hapis cezasının bozulmasıyla beraat etti. Bu karar, duruşma sürecinde yaşanan gelişmelerin ardından dikkat çekti.

Aranan 2 kişi ekipler tarafından yakalandı! Aranan 2 kişi ekipler tarafından yakalandı!

Kastamonu Haberleri

Kaynak: İHA