ZONGULDAK

Posbıyık'ın iftirasına Sinan Durdu'dan 'DUR'

Abone Ol

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın iftira dolu açıklamalarına Yaraşlıyörük Yağlı Güreşleri Komite Başkanı Sinan Durdu'dan sert cevap....

Elmas Televizyonu ekranlarında her hafta Perşembe günü yayınlanan gazeteci Şenol Azman'ın hazırlayıp sunduğu Kara Tren programına katılan Durdu, Halil Posbıyık'ı yalanlayıp yaşadıklarını canlı yayında anlattı.

Telefonla bağlanan gazeteci Azman, “Sevgili Sinan sen memleket için yanan tutuşan, şehrimizin güzide iş adamlarından birisin. Memlekete ne kadar önem verdiğini , değer verdiğini biliyoruz. Geçtiğimiz hafta 15 Temmuz’da yapacağınız güreşçilerin katılacağı, önemli güreşçilerin katılacağını konuştuk. Sayın Halil Posbıyık’ı ziyarete gittik demiştiniz. Orda neler oldu?"

Durdu, şunları söyledi:

“Protokol gereği burda belediye başkanımıza, Vali’den, Kaymakam’dan sonra gitmemiz gerekiyordu. Halil abi Ereğli’nin abisi biz öyle biliyoruz. Protokol gereği biz oraya gitme ihtiyacı hissettik. Aslında kalabalık gidecektik anlık gelişti. Yaraşlı köyü İbrahim Çalık’la güreşlerin yapılacağı köyün muhtarıyla gittik. Sayın İbrahim Çalık kendisi şuanda hastanede kendisine buradan geçmiş olsun diyorum. Konuşma geçti biz maddi tarafını aştık. Manevi olarak bir protokol tribünü ufak tefek ihtiyaçlarımız oldu. Masa sandalye gibi ihtiyaçlarımız oldu. Başkanımızın bize direk giriş tavrı siz AK Parti’ye çalıştınız. Hizmeti gidin Nejdet Tıskaoğlu’ndan alın gibi ifadeler kullandı.

BELEDİYE VATANDAŞIN BELEDİYESİDİR!

Belediye vatandaşın belediyesidir. AK Parti’nin, CHP’nin belediyesi değildir. Biz belediyeye çıkarkende yakamızda rozet yok, belediyeden çıkarkende rozet yok. Ben esnaf olarak vergilerimi belediyeye, hepsine veriyorum. Kimse bana AK Parti’lisin, CHP’lisin, MHP’lisin diye sormuyor vergi alırken. Bölgemizin hamisi olarak, büyük olarak başkanımızdan daha güzel bir yaklaşım beklerdik. Festival programı yoğun olabilir rakamlar yüksek olabilir bizim para talebimiz olmadı.

PARA TALEBİMİZ OLMADI! BİZ SADECE MANEVİ DESTEK İSTEDİK

Gördüğümüz tepki ben hiçbir şekilde yardımcı olamam, siz AK Parti’ye çalıştınız. Gidin desteği oradan alın. Çimenlerin sulanması için itfaiye yardımı istedik. Vekillerimiz sağ olsun ben Ankara’daydım. Devletimiz bizim her türlü yanımızda şununda müjdesini vereyim. Biz örnek Yaraşlı Güreşleri şehrimizin örnek noktasında örnek olmasını diliyoruz. Bununla beraber daha önceki senelerde güreşler vardı yine bunun müjdesini vereyim Sayın Nejdet Karaveli Meclis Başkanımız Zonguldak Belediyesi’yle beraber 1 Temmuz’da Zonguldak’ta güreşler gerçekleştirilecek. Daha sonra 15 Temmuz’da biz yapacağız. Bu tadı bizim halkımız almak istiyor.

770 YILLIK BİR GELENEK

İnsanlarımız bende dahil 5-6 gün önce de Kocaeli’deydik. Sadece insanların zaruri ihtiyaçları için oradan kalkıyorsunuz. Bizim şehrimizin Zonguldak’ımızın farklı bir özelliği var. Bizim şehrimiz birçok ilin önünde. Biz kendimize yeteriz. Sağ olsun devlet büyüklerimizden biz güreş yapacağız dediğimizde hepsi taşın altına elini koyuyorlar.Allah razı olsun devletimizden bizi yalnız bırakmıyorlar. Hepsine teşekkür ediyorum.