ZONGULDAK

Polis ve jandarma ekipleri Zonguldak'ta göz açtırmadı! İşte operasyonlar...

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yaklaşık 1 haftalık süreçte gerçekleştirilen operasyon ve faaliyetlerin bilançosu açıklandı.

Abone Ol

Zonguldak Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ve Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı tarafından 5-11 Ağustos 2024 tarihleri arasında il genelinde gerçekleştirilen operasyon ve genel faaliyetlerin bilançosunu açıkladı. 

Yapılan açıklamaya göre, Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ve Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı tarafından halkımızın güvenliği ve huzuru için yapılan uygulama ve faaliyetler şu şekilde; 

ARANAN ŞAHISLAR 
İl genelinde hapis cezası ve ifade için aranan 38 şahıs, ekiplerin yoğun çalışmaları neticesinde yakalandı. 

Yakalanan şahıslar arasından 7'si 0 ila 5 yıl arasında hapis istemiyle, 1'i 5 ila 10 yıl arasında hapis istemiyle ve 30 kişi de ifadesi alınmak üzere arandığı belirtildi. 

ELE GEÇİRİLEN SİLAHLAR 
Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ve Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 6 günlük süreçte yapılan faaliyetlerde 4 tabanca, 3 yivli-yivsiz tüfek, 15 tüfek fişeği ele geçirildi. 

MADEN OCAKLARI 
Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ve Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gelen 8 maden ocağı ihbarı değerlendirilerek denetlendi ve 7 adet kaçak ocağı imha edildi. 

UYUŞTURUCU OPERASYONU 
Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ve Zonguldak İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, 6 günlük süreçte uyuşturucu tacirlerine karşı 15 operasyon düzenledi. 

Düzenlenen operasyonlar sonucunda 70,1 gram bonzai, 74 kök kenevir, 2 adet sentetik ecza, 53,67 gram esrar, 90,35 gram metamfetamin, 0,81 gram skunk ve 8 adet uyuşturucu aparatı ele geçirildi.