Kastamonu'da uyuşturucu bağımlısı ve firari İsmail Bayam (32), annesi ve babasının yaşadığı evde olduğu bilgisi üzerine, saat 9.30 sıralarında İnönü Mahallesi Afşin Bey Sokağı'nda polis memurları Arif Ay ve Ahmet Şahan tarafından yakalanmaya çalışıldı. Polis memurlarını gören Bayam, pompalı tüfekle ateş açtı ve memurları yaraladı.

A W259116 04

Rehine Krizi ve Operasyon

Olay yerinde yaşanan gergin bekleyişin ardından, Bayam kendisini eve kilitleyip annesi S.B.'yi (52) rehin aldı. Yaklaşık 4 saat süren krizin ardından Özel Harekat Polisi devreye girerek operasyon düzenledi. Bayam, polis ekiplerince öldürülerek etkisiz hale getirildi ve annesi S.B. sağ olarak kurtarıldı.

A W259116 02

Olay Yerindeki İncelemeler

Başarılı operasyonun ardından Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Cumhuriyet savcısı evde incelemelerde bulundu. İncelemeler sonrası İsmail Bayam'ın cenazesi morga kaldırıldı.

Yeni Görüntüler Ortaya Çıktı

Operasyon sürerken, Özel Harekat Polisi tarafından gerçekleştirilen operasyon anına ait yeni görüntüler ortaya çıktı. Saldırganın silahından çıkan kurşunların bir otomobile ve binaya isabet ettiği de görüldü.

A W259116 01

Yetkililerin Açıklamaları

Kastamonu Valisi Meftun Dallı, operasyonu olay yerinden takip etti. Saldırganın etkisiz hale getirildiği başarılı operasyon sonrasında, bölgede güvenlik önlemleri artırıldı ve olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Cansız bedenine 17 gün sonra ulaşılan Öztürk Kürelioğlu, son yolculuğuna uğurlandı! Cansız bedenine 17 gün sonra ulaşılan Öztürk Kürelioğlu, son yolculuğuna uğurlandı!

Kastamonu Haberleri

Kaynak: İHA