ZONGULDAK

Plajı çöplüğe çevirenlere beddua ettiler!

Uzunkum Plajı’nın çöplüğe çevrilmesini gören vatandaşlar, adeta çileden çıkarak beddua ettiler.

Abone Ol

Uzunkum Plajı’nın çöplüğe çevrilmesini gören vatandaşlar, adeta çileden çıkarak beddua ettiler.

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre,  emeğin başkenti kömür kent olarak bilinen Zonguldak’ın halka açık Uzunkum Plajı’ndaki kumların üzerine ve farklı yerlerine gelişigüzel bırakılmış plastik, alkol kutu ve şişelerinin yanı sıra çeşitli türde çöpleri bırakılmış olarak gören bazı vatandaşlar, adeta çileden çıkarak tepki gösterdiler, yüksek sesle haykırarak beddua ettiler.

“PİSLİĞİNİZDE BOĞULURSUNUZ İNŞALLAH”

Uzunkum Plajı’ndaki çöplerin oluşturduğu görüntü kirliliğine tepki gösteren bazı vatandaşlar, şöyle konuştu:
“Temiz çevre temiz toplum olmazsa olmazımız olmalıdır, bu bilinci de gelecek kuşaklara aşılamamız gerekirken, ne yazık ki karşımızdaki gördüğümüz manzara içimizi karartıyor. Olacak iş değil, doğal plaj adeta çöplüğe döndü, insanların sahili pis bırakarak ne kazançları olduklarını bilmek isteriz. Çöpleri gelişigüzel etrafa saçmanın kimseye ne gibi faydası olabilir ki plajlarımıza, denizlerimize ve doğal güzelliklerimize sahip çıkmalıyız. Temiz  çevrede yaşamanın herkesin hakkı olduğu kanaatindeyiz.”

“ÇEVREYİ KİRLETENLERE AĞIR YAPTIRIMLAR UYGULANMALI”

Vatandaşlar, çevreye duyarsız kişileri duyarlı olmaya davet ettiklerini, çevreyi kirletenlere de caydırıcı nitelikte ağır yaptırımların uygulanmasını talep ettiklerini dikkate çektiler.