Yaşlı Kadın Dolandırılmaktan Son Anda Kurtuldu

Bartın’da dolandırıcılık girişimi polis ve taksicinin dikkati sayesinde engellendi. Şüpheli, tanınmamak için peruk takarak kendisini gizlemeye çalıştı.

Bartın’da, kendilerini hâkim, savcı ve polis olarak tanıtarak bir kadını dolandırmaya çalışan şüpheli, dikkatli bir taksi şoförünün ihbarı ve polis ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde yakalandı. Şüpheli, adli makamlara tanınmamak için taktığı peruğu ile sevk edildi.

Gece Yarısı Dikkat Çeken Tavırlar

Sahilde şok görüntü! Kırmızıya büründü Sahilde şok görüntü! Kırmızıya büründü

Dolandırıcılık olaylarıyla mücadele eden Bartın İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, taksicilere bu tür olaylar konusunda bilgilendirme yaparak işbirliği sağlıyor. Gece saat 02.30 sularında Kozcağız beldesinden Bartın şehir merkezine gelen bir yolcunun hareketlerinden şüphelenen taksi şoförü, durumu hemen polise bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen Asayiş Şube Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, taksiyi takibe aldı.

Şüphelinin Üzerinden Ziynet Eşyaları Çıktı

Polis ekipleri, şüpheli şahsı izleyerek başka bir taksiye binmek üzereyken durdurdu. Şüphelinin elindeki bohçayı açmasını isteyen polis, içinde yüklü miktarda para ve ziynet eşyası olduğunu gördü. Yapılan incelemede, şahsın M.M. olduğu tespit edildi. M.M., gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Mağdur Kadın Dolandırıcıların Tuzağına Düştü

Polis ekipleri, yaptıkları detaylı inceleme sonucunda, ziynet eşyalarının ve paranın N.Ö. isimli bir kadına ait olduğunu belirledi. N.Ö., üç gün önce kendisini polis olarak tanıtan bir kişi tarafından aranmış ve isminin terör örgütü soruşturmasına karıştığını öğrenmişti. Dolandırıcılar, soruşturmadan aklanabilmesi için elindeki para ve ziynet eşyalarını teslim etmesi gerektiğini söyleyerek kadını kandırmıştı. N.Ö., ziynet eşyalarını ve parasını bir bohçaya sararak kızı G.Ö.’ye vermiş ve kapıya gelecek “polise” teslim etmesini istemişti. Gece yarısı M.M. kapıya gelerek dolandırıcıların talimatıyla eşyaları teslim almıştı.

Tanınmamak İçin Peruk Takmış

Polis, şüphelilerin kimliklerini gizlemek için çeşitli yöntemler kullandığını, bu kez de M.M.‘nin tanınmamak amacıyla peruk taktığını açıkladı. Gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Bartın Adliyesi’ne sevk edildi. M.M., peruğunu çıkarmayarak adliyeye de bu şekilde getirildi. Yapılan aramada, nevresime sarılı şekilde 278 bin 100 TL, 10 bilezik, 8 yarım altın ve 1 tam altın ele geçirildi.

M.M., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: İHA