Başkan Okumuş, haberlerin tamamen asılsız olduğunu belirterek, iddiaların gerçeklik payı olmadığını vurguladı.

Yerel Gazetede Çıkan Haber Asılsız

Çaycuma’da haftada iki kez yayımlanan bir yerel gazetede, iki ay önce yaşandığı öne sürülen sokak köpeklerinin öldürülmesiyle ilgili haberler yer aldı. Bu iddialar üzerine açıklama yapan Perşembe Belediye Başkanı Turhan Okumuş, söz konusu haberlerin asılsız olduğunu belirtti.

"Başkanımız Doğa ve Hayvanseverdir"

Perşembe Belediyesi, yapılan açıklamada Belediye Başkanı Turhan Okumuş’un doğa ve hayvan sevgisine vurgu yaptı. Açıklamada, "Belediye Başkanımız Turhan Okumuş, doğasever bir kişilik olup evinde köpek besleyen bir hayvanseverdir. İki ay önce yaşandığı iddia edilen bu olayın şimdi gündeme getirilmesini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz," denildi.

Zonguldak'ta Sağanak Yağışlar Yolları ve Merdivenleri Göle Dönüştürdü | Zonguldak haber Zonguldak'ta Sağanak Yağışlar Yolları ve Merdivenleri Göle Dönüştürdü | Zonguldak haber

Sokak Hayvanları İçin Barınak Söz Verildi

Açıklamada, Belediye Başkanı Turhan Okumuş’un, seçim sürecinde sokak hayvanları meselesini çözeceğine dair verdiği söz hatırlatıldı. Beldede bir tedavi merkezi olarak kullanılacak bir barınak inşa edileceği ifade edildi.

Veterinerlerle Toplantılar Yapıldı

Perşembe Beldesi’nde faaliyet gösteren veterinerlerle yapılan toplantılar hakkında da bilgi verildi. 9 Mayıs 2024 tarihinde veterinerlerle bir araya gelen Başkan Okumuş, 5 Haziran’da bitirilen geçici barınağı veterinerlerle birlikte gezdi.

Saldırgan ve Hastalıklı Hayvanlar İçin Ekip Kuruldu

Belediye Başkanı Okumuş, sokaklarda saldırgan ve hastalıklı hayvanların toplanması için bir ekip oluşturdu. Belediye personelinden oluşturulan bu 4 kişilik ekip, veteriner kontrolünde çalışmalara başladı.

Fotoğraflar Eski Bir Personel Tarafından Servis Edildi

Yerel gazetede yayımlanan fotoğrafların, barınağa taşınan sokak hayvanlarına ait olduğu belirtildi. Bu fotoğrafların, yüz kızartıcı bir suçtan dolayı işten çıkarılan eski bir belediye personeli tarafından gazeteye servis edildiği açıklandı.

"Haksız İthamları Kabul Etmiyoruz"

Perşembe Belediyesi, iddialarda geçen “lysthenon” isimli ilacın belediyenin envanterinde bulunmadığını belirtti. Başkan Okumuş, bu haksız ithamları kabul etmediklerini ve iddiaları ortaya atanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. "Takdir kamuoyunundur," ifadeleriyle açıklama son buldu.

Çaycuma Haberleri

Kaynak: HABER MERKEZİ