Başvuru yapacak adayların, örgün eğitim veren üniversitelerin en az dört yıl süreli fakültelerinden mezun olmaları ve KPSS P3 puan türünden en az 75 puan almış olmaları gerekiyor.

Başvuru Şartları ve Süreci

İŞKUR duyurdu! Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu dahil 77 ilde İUP başvuruları başladı! İŞKUR duyurdu! Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu dahil 77 ilde İUP başvuruları başladı!

PAEM'e başvurmak isteyen adayların 28 Ağustos - 6 Eylül 2024 tarihleri arasında, http://pa.edu.tr adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile başvurularını tamamlamaları gerekiyor. Alım kapsamında 360 erkek ve 90 kadın aday olmak üzere toplam 450 öğrenci kabul edilecek. Sınavlarda başarılı olan adaylar, eğitimlerini tamamladıktan sonra Komiser Yardımcısı olarak atanacak.

Adaylarda Aranan Genel Şartlar

  • Türk Vatandaşı Olmak: Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması zorunlu.
  • Eğitim Şartı: Örgün eğitim veren üniversitelerin en az dört yıllık fakültelerinden mezun olmaları gerekiyor.
  • Yaş Şartı: Adaylar, sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olmalı. (01 Ocak 1997 ve sonrası doğumlular).
  • Sağlık ve Güvenlik Şartları: Adayların silah taşımaya engel bir hukuki durumlarının olmaması ve Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği’ne uygun olmaları gerekiyor.

Adli Geçmiş ve Diğer Koşullar

Adayların adli sicilinin temiz olması, herhangi bir suçtan dolayı hüküm giymemiş olmaları ve terör örgütleri ile herhangi bir bağlantılarının bulunmaması gerekiyor. Ayrıca, adayların alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmemiş olması, kamu haklarından mahrum bırakılmamış olması ve başvuru tarihinde herhangi bir siyasi parti veya yan kuruluşuna üye olmamaları şartı aranıyor.

Sınav ve Alım Takvimi

Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) alım sürecine dair detaylı sınav takvimi ve diğer önemli duyurular takip edilebilecek. Başvuruların kabul edilmesiyle birlikte, adaylar sınav ve diğer aşamalar hakkında bilgilendirilecek.

İş İlanları Haberleri

Kaynak: Haber Merkezi