Yüksek Seçim Kurulu [YSK], 14 Mayıs 2023 Genel Seçimleri için basılan oy pusulalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isminin altında bulunan "Siyah nokta" için toplanacak.

Hollanda’da bir sandıkta açılan oy pusulalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin altındaki kutucukların üzerindeki siyah nokta tartışmalara neden oldu. YSK’nın Erdoğan'ın karşısındaki adaylara verilen oyların geçersiz olacağı iddialarını değerlendirmek için toplanacak.

sandıkoy

KPSS Önlisans Taban Puanlarıyla Memurluk Yarışı Başladı... 2024'te Hangi Kadrolar Boş? KPSS Önlisans Taban Puanlarıyla Memurluk Yarışı Başladı... 2024'te Hangi Kadrolar Boş?

Olay Hollanda'nın Deventer kentinde meydana geldi. Cumhurbaşkanlığı seçimi için hazırlanmış olan pusulalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin altındaki kutucuğun içerisinde bulunan siyah nokta tartışmalara neden oldu. 

Pusulaların sosyal medyada paylaşılması ve yayılması üzerine Erdoğan’a oy verildiği taktirde siyah noktanın gözükmeyeceği ancak diğer adaylara oy verilmesi halinde ise siyah nokta nedeniyle bu oyların geçersiz olacağına yönelik tartışmalar başladı.

YASAL BAŞVURULAR YAPILDI!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, iddialarla ilgili gerekli yasal başvuruların yapıldığını belirtti.

Yüksek Seçim Kurulu, iddiaları değerlendirmek üzere yarın toplanacak.

"PUSULALARI KONTROL EDİN"

İYİ Parti’nin YSK Temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk, seçmenlere aldıkları oy pusulalarını kontrol etme çağrısında bulundu.

“Seçmenler oy pusulalarının mühürlü olup olmadığını, üzerinde herhangi bir iz olup olmadığını kontrol etmeli. Ancak basına yansıdığı şekilde küçük bir noktanın varlığı halinde, değiştirilebilecek bir pusula yoksa bu şekilde oy kullanılmasında bir sakınca yoktur. Çünkü pusulaların büyük çoğunluğunda aynı iz varsa bu basım hatası olarak değerlendirilir. Yine de sandık kurullarının da söz konusu izle ilgili ‘oy kullanılmasına engel yoktur’ şeklinde bir karar alması da yerinde olacaktır.”

Editör: Emre Sürücü