Türkiye Sakatlar Derneği Çaycuma Şube Temsilciliği, engellilerin ÖTV'siz araç alma hakkının kaldırılmasına karşı sert tepki gösterdi.

Zonguldak Tüketici Derneği’nden Uyarı! Kredi Kartı Komisyon Uygulaması Yasal Değil! Zonguldak Tüketici Derneği’nden Uyarı! Kredi Kartı Komisyon Uygulaması Yasal Değil!

Yeni Vergi Paketi Taslağı Engellileri Üzecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı yeni vergi paketi taslağı, ÖTV muafiyetli araç sahiplerini üzecek değişiklikler içeriyor. Engellilerin ÖTV'siz olarak aldığı araçlardaki ÖTV hakkının kaldırılmasıyla ilgili Türkiye Sakatlar Derneği Çaycuma Şube Temsilciliğinden açıklama geldi.

Ötv Muafiyetli Araç Sahiplerine Kötü Haber! Zonguldak Haberleri (1)

Türkiye Sakatlar Derneği'nden Sert Tepki

Türkiye Sakatlar Derneği Çaycuma Şube Temsilcisi İbrahim Alpay, gündemde olan engellilerin ÖTV'siz araç alma hakkının iptal edilmesinin çalışmaları hakkında, "Camiamızca tepki ile karşılanmaktadır," dedi. Alpay, haftaya T.B.M.M.'de gündeme gelecek olan vergi reformu paketinde zor günlerden geçen engellilerin daha da zor günlerle karşılaşacağını belirtti.

"Ülkedeki Krizi Engelliler Oluşturmadı"

Alpay, açıklamasında şunları söyledi: "Bizler ülkemizdeki engelli haklarının Avrupa Birliği standartlarına taşınmasını beklerken elimizdeki hakların alınmasını doğru bulmuyoruz. Bu yasa meclisten geçerse ülke ekonomisine artısı olmayacağı gibi daha da eksisi olacaktır. Araç satışlarında düşüşler olacaktır. Hükümetimiz engelliler konusunda yanlış karar vermeyeceği inancındayız. Ülkedeki krizi engelliler oluşturmadı, faturanın engellilere kesilmesi kabul edilemez ama görünen o ki engellileri daha da zor günler bekliyor. Bugün bu karar yasalaşırsa elimizdeki diğer hakları da teker teker kaybederiz. Gün birlik günüdür, gün empati günüdür. Sesimizin siyasilerin duyması için bu açıklamayı yapmayı temsilcilik olarak görev bildik."

Kaynak: Bülten